Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Toiminta


 

TAMPEREEN SISARUSTENPÄIVÄN OHJELMA:

Sisarusten toimintapajat 1.4.2017 Tampereella klo 10.00-12.30 tai klo 13.00-15.30. Paikka: Tulppaanitalo, Pinninkatu 51, 33100. Aamu- ja iltapäivän tapahtumien sisältö on sama.

Tapahtuma on tarkoitettu erityisesti kouluikäisille 6-12 vuotiaille erityislasten sisaruksille vanhemman/vanhempien kanssa. Sisaruksia ja perheitä on kuitenkin monenlaisia, joten päivään saa osallistua ihan sellaisella porukalla, kuin haluaa! Tapahtumassa ei ole lastenhoitoa, kaikilla toimintapisteillä on ohjaajat.  Ota sisätossut mukaan!

Ohjelmassa mm. minä kuvassa-paja, vähän toisenlainen temppurata, "Kun pupusisko sairastui" -kirjan julkaisutilaisuus, jätskiä, pizzaa ja muita herkkuja …. Lisätietoa toimintapisteistä myöhemmin! Päivä on maksuton, ennakkoilmoittautuminen tarvitaan.

Tampereen sisaruspäivän järjestelyissä mukana ovat Kehitysvammaisten Tukiliitto ry, Tampereen seudun Autismiyhdistys TSAU ry, Pirkanmaan Kielipolku ry sekä Tampereen seurakuntien kehitysvammatyö.

Ilmoittautuminen tästä viimeistään 20.3.2017. Lisätiedot Pia Henttonen

Henttonen, Pia
Suunnittelija

Puhelinnumero: 050 3029 608
pia.henttonen@kvtl.fi
Lisätiedot:
Harvinaiset kehitysvammaryhmät

 

 

Lue  Tukiliiton Harvinaisten viimeisin uutiskirje 

 

Vuoden 2017 toimintaa

Perhepäivät

Perhepäivä on tarkoitettu perheille, joilla on tarve kehittää perheenjäsenen harvinaiseen oireyhtymään liittyvän yhdistyksen tai ryhmän toimintaa. Perhepäivässä voidaan tehdä suunnitelma esimerkiksi oireyhtymään liittyvästä tiedottamista. Päivän aikana on tilaisuus myös vertaiskeskusteluihin.

Perhepäivä voidaan järjestää myös harvinaisia kehitysvammaoireyhtymiä yhdistävän teeman ympärille, (esim. vuorovaikutuksen tukeminen). Lapsilla on vanhempien ohjelman ajan omaa tekemistä ohjaajien kanssa.

Tapaaminen on maksuton, sisältää ohjelman, välipalat ja ruokailun. Perhepäivät järjestetetään Tampereella Tulppaanitalossa, Pinninkatu 51.

25.3.2017. Päivä perheille, joissa lapsella on/on ollut kromosomi 13- tai 18- trisomia lapsi (tai vastaava oireyhtymä). Viimeinen ilmoittautumispäivä 03.3.2017. Vanhempien ohjelmassa vertaistukea ja Vammaisperheiden monitoimikeskus Jaatisen toiminnanjohtajan Miina Weckrothin johdolla keskustelua vaikeavammaisten lasten hoidon rajauksista terveydenhuollossa.

Ilmoittaudu tästä

14.10.2017. Päivä perheille, joissa perheenjäsenellä on Fragile X- oireyhtymä. Tampere. Teemana vinkkejä vuorovaikutukseen. Viimeine ilmoittautumispäivä 11.8.2017.

 

 

Perhetapaamiset

Perhetapaamisen tarkoituksena on saattaa yhteen perheitä, joissa perheenjäsenellä on harvinainen kehitysvammaisuutta aiheuttava oireyhtymä ja edesauttaa näiden perheiden yhteydenpitoa jatkossakin. Perheet voivat tapaamisen aikana tutustua toisiinsa sekä vaihtaa kuulumisia ja kokemuksia.

Paikka:
Nuorisokeskus Marttinen, Virrat
www.marttinen.fi/fi/nuorisokeskus

Omavastuuosuus 100 € / perhe.

 
 

Perhetapaamiset 2017 Marttisilla Virroilla

26. – 28.5.2017
Perheet, joissa perheenjäsenellä on tuberoosisskleroosi. Viimeinen ilmoittautumispäivä 24.3.2017. Ilmoittaudu tästä

 

8.-10.9.2017
Perheet, joissa perheenjäsenellä on Mowat-Wilson tai Cri du Chat -oireyhtymä. Viimeinen ilmoittautumispäivä  16.6.2017


 

Henttonen, Pia
Suunnittelija

Puhelinnumero: 050 3029 608
pia.henttonen@kvtl.fi
Lisätiedot:
Harvinaiset kehitysvammaryhmät

Perheet, joiden taloudellinen tilanne ei mahdollista Tukiliiton Harvinaisten perhetapaamisiin ja perhepäiviin osallistumista, voivat hakea vapautusta osallistumismaksusta. Lisätiedot suunnittelija Pia Henttonen.

 

Tuetut perhelomat kesällä 2017

Vuonna 2017 Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto (MTLH) järjestää yhteistyössä Kehitysvammaisten Tukiliiton Harvinaisten kanssa kaksi tuettua perhelomaa. Lomalle pääsyn perusteet ovat taloudelliset, sosiaaliset tai terveydelliset. Lomat ovat Raha-automaattiyhdistyksen tukemia.


Nukkevauvan hoitoa Harvinaisten perhelomalla.
Kuva Riikka Manninen.


Omavastuuhinnat:
Aikuinen 20 € / vrk,
alle 17-vuotiaat lapset ilmaiseksi

 

 

Voimaa vertaisuudesta -perheloma
19. - 23.6.2017, Ikaalisten Kylpylä, Ikaalinen
Perheet, joiden perheenjäsenellä on Sotosin oireyhtymä   


Voimaa vertaisuudesta -perheloma
24. - 29.7.2017, Kuntoutumiskeskus Apila, Kangasala
Perheet, joiden perheenjäsenellä on PWS-oireyhtymä


 Lomapaikka järjestää täysihoidon ja loman ohjelman. Tukiliiton Harvinaiset ovat mukana lomalla 2-3 päivänä vetäjän ja kolmen ohjaajan lisäresurssilla. Vetäjä järjestää vanhemmille vertaiskeskustelutilaisuuksia. Ohjaajat ovat sovitusti vanhempien vertaiskeskustelujen aikana perheen kaikkien lasten/vammaisten aikuisten tukena.

Lomien omavastuuhinnat: Aikuinen 20 € / vrk, alle 17-vuotiaat lapset ilmaiseksi. Lomia ja lomatukea haetaan lomatukihakemuksella joko sähköisesti tai tulostettavalla pdf-versiolla Maaseudun terveys- ja lomahuollolta. Hakemuksia voi myös tilata suoraan lomajärjestöstä. Lisätietoa
http://www.mtlh.fi/fi/Lomatuen%20haku

Tärkeää! Lomatukihakemus tulee toimittaa lomajärjestöön viimeistään kolme (3) kuukautta ennen toivotun loman alkamispäivää.