Takaisin etusivulle » A- A A+

Merkkipäivälahjoitus

Merkkipäivät antavat mahdollisuuden tukea Me Itse ry:n toimintaa. Lahjojen tai kukkien asemasta voit ohjata huomionosoitukset Me Itse toiminnan hyväksi.

Testamenttilahjoitus

Testamenttilahjoitukset ovat meille tärkeitä toimintamme tukemiseksi. Me Itse on yleishyödyllinen yhdistys, jonka ei tarvitse maksaa testamenttilahjoituksesta veroa. Tämän vuoksi lahjoitusvarat käytetään kokonaisuudessaan toimintaamme.

Mikäli Me Itsen toiminta on sydäntäsi lähellä, pienelläkin lahjoituksella on meille suuri merkitys.
Testamenttilahjoittaja voi määrätä mihin toimintamuotoon lahjoitusvarat ohjataan. Jäljempänä joitakin konkreettisia esimerkkejä toiminnastamme.

Lahjoitusten kohdentaminen

Me Itse on valtakunnallinen, sitoutumaton yhdistys. Se on kehitysvammaisten ihmisten itsensä, vuonna 1999 perustama liike itsenäisen elämän puolesta. Jäseniä on lähes 1 100 ja he toimivat paikallisissa Me Itse -ryhmissä, joita on yli 30 eri puolilla Suomea.

Ryhmä on tärkeä monesta eri syystä. Se vähentää yksinäisyyttä, auttaa löytämään ystäviä, tarjoaa vertaistukea ja on syy lähteä kotoa kavereiden ja ystävien pariin.  Ryhmässä vaihdetaan kuulumisia, keskustellaan ajankohtaisista asioista, saadaan ja jaetaan tietoa ja kokemuksia. Ryhmissä mietitään myös keinoja kehitysvammaisten ihmisten asioiden parantamiseen ja kehittämiseen.

Käytämme lahjoituksista saamiamme varoja jäsentemme itsenäisen elämän ja arjen tukemiseen. Toimintatavoistamme on hyötyä kaikille kehitysvammaisille ihmisille Suomessa. Kielemme on selkokieli ja esteetön tiedonsaanti selkokielellä on meille tärkeää.

Toimimme myös kokemusasiantuntijoina. Käymme kertomassa eri tilaisuuksissa kokemuksiamme arjen sujumisesta, vammaisuudesta ja tuentarpeista, opiskelusta, työelämän asioista, ihmissuhteista jne. Tarvitsemme tukea eri puolella toimivien kokemusasiantuntijoiden koulutukseen.

Me Itsen jäseniltä saadaan paljon kokemustietoa, joka on tärkeä lisä tieteellisen tutkimustiedon rinnalla. Käytämme saamiamme lahjoituksia myös mahdollisten Me Itsen näkökulmasta tehtävien tutkimusten rahoitukseen.

 

Me Itse ry:n tilinumero:

IBAN  FI61 1146 3001 0311 91

BIC NDEAFIHH

Viite: 4006

 

Mikäli sinulla herää kysymyksiä tai haluat lisätietoja toiminnastamme, ota yhteyttä:
Sirkka Nikulainen, Me Itse ry
sirkka.nikulainen@meitse.fi

Lisätietoja lahjoitustavoista saa
Kehitysvammaisten Tukiliiton varainhankinnan koordinaattorilta
Riikka Manniselta
riikka.manninen@kvtl.fi
puhelin 040 6374 968

Lisätietoja testamentista löytyy Tukiliiton sivulta.

Lämmin kiitos tuestasi!

 


Valokuvaaja Jari Luomanen on kuvannut yhdistyksen jäseniä vapaaehtoistyönä.