Takaisin etusivulle » A- A A+

Merkkipäivä- ja testamenttilahjoitukset

Me Itse on kehitysvammaisten ihmisten itsensä, vuonna 1999 perustama valtakunnallinen järjestö. Se on liike itsenäisen elämän puolesta. Jäseniä Me Itsellä on lähes 1 100. Jäsenet toimivat paikallisissa Me Itse -ryhmissä, joita on yli 30 eri puolilla Suomea. Vapaaehtoiset taustatukihenkilöt tukevat ryhmien toimintaa.

Merkkipäivä-ja testamenttilahjoitukset ovat meille tärkeitä. Mikäli Me Itsen toiminta on sydäntäsi lähellä, pienelläkin lahjoituksella on meille suuri merkitys.

Me Itse on sitoutumaton ja yleishyödyllinen yhdistys, jonka ei tarvitse maksaa lahjoituksista veroa. Tämän vuoksi lahjoitusvarat käytetään kokonaisuudessaan Me Itse toiminnan tukemiseen. Lahjoittaja voi halutessaan tehdä esityksen siitä, mihin toimintamuotoon lahjoitusvarat ohjataan.

Tärkeimmät Me Itsen toimintamuodot

Paikalliset Me Itse ryhmät ovat tärkein osa Me Itsen toimintaa. Ryhmien merkitys jäsenille on se, että ryhmään kuuluminen vähentää yksinäisyyttä, on syy lähteä kotoa kavereiden ja ystävien pariin sekä mahdollistaa vertaistuen.  Ryhmässä vaihdetaan kuulumisia, keskustellaan ajankohtaisista asioista ja jaetaan tietoa ja elämänkokemuksia. Ryhmässä opitaan toinen toisilta monia asioita ja mietitään keinoja jäsenten yhteiskunnallisen aseman edistämiseksi.

Toinen tärkein Me Itsen toimintamuoto on kokemusasiantuntijatoiminta. Koulutetut kokemusasiantuntijamme käyvät kertomassa eri tilaisuuksissa kokemuksiaan arjen sujumisesta, vammaisuudesta ja tuentarpeistaan, opiskelusta, työelämän asioista, ihmissuhteista jne.

Kielemme on selkokieli ja esteetön tiedonsaanti selkokielellä on meille tärkeää. Teetämme käännöksiä esitteistä ja muista julkaisuista selkokielelle.


Muu mahdollinen lahjoitusvarojen kohdentaminen

Me Itsen jäsenet ovat pääsääntöisesti vähävaraisia, koska heidän perustoimeentulonsa koostuu pienistä eläkkeistä. Tästä syystä mahdollisuudet osallistua ja harrastaa ovat vähäiset. Olisi tärkeää, että voisimme tukea enemmän jäsentemme itsenäistä elämää ja arkea.

Me Itsen jäseniltä saadaan paljon kokemustietoa palvelujen kehittämiseksi. Tämä kokemustieto on tärkeä lisä myös tieteellisen tutkimustiedon rinnalla.  Näin ollen voisimme käyttää saamiamme lahjoituksia mahdollisten Me Itsen näkökulmasta tehtävien tutkimusten ja selvitysten tekemiseen.

Me Itse ry:n tilinumero:

IBAN  FI61 1146 3001 0311 91

BIC NDEAFIHH

Viite: 4006

 

Lisätietoja Me Itsen toiminnasta saa:
suunnittelija
Sirkka Nikulainen, Me Itse ry
sirkka.nikulainen@meitse.fi
puhelin 050 4654 656

Lisätietoja lahjoitustavoista saa
Kehitysvammaisten Tukiliiton varainhankinnan koordinaattorilta
Riikka Manniselta
riikka.manninen@kvtl.fi
puhelin 040 6374 968

Lisätietoja testamenttiin liittyvistä asioista löytyy Tukiliiton sivulta.

Lämmin kiitos tuestasi!

 


Valokuvaaja Jari Luomanen on kuvannut yhdistyksen jäseniä vapaaehtoistyönä.