Takaisin etusivulle » A- A A+

Ministeri Krista Kiuru vastaanotti Me Itse ry:n keräämiä viestejä

Selkolehti Leija on ilmestynyt 30 vuotta. Juhlaa on vietetty siten, että Me Itse ry kokosi jäseniltään ja Käsikynkän kokemuspuhujilta viestejä päättäjille. Lisäksi Satakunnan alueen Me Itse -alajaokset kuvasivat terveisensä videoleikkeen muodossa MEKA TV:n kanssa.

Me Itsen viestit ja video koottiin Sano se selkosuomeksi -reppuun. Reppu ojennettiin opetusministeri Krista Kiurulle YK:n lukutaidon päivänä 7.9.2013 Helsingin Narinkkatorilla.

Ministeri piti tärkeänä asiana ihmisoikeuksiin liittyviä terveisiä:

- Viesti on tärkeä ja ajankohtainen. Se koskettaa meitä jokaista ja mittaa ihmisarvoa. Se viesti on: ”Ei saa kiusata”.

- Jokainen tietää, miten tärkeää on, että voi luottaa siihen, ettei joudu kiusatuksi. Samalla pitää voida luottaa siihen, että yhteiskunnassa kiusaamista ei sallita, ministeri Krista Kiuru jatkoi.

Opetusministeri kertoi olleensa iloinen siitä, että sai olla vieraana tärkeässä tapahtumassa. Hän lupasi tutustua tarkasti repun sisältöön vielä myöhemmin.

Muut repussa olleiden terveisien aiheet liittyivät hyvään asumiseen, vammaisten työasioihin, köyhyyteen ja ihmisoikeuksiin. Nämä teemat ovat myös Me Itsen ”Ei mitään meistä, ilman meitä” Tavoite- ja toimintaohjelman tärkeimmät asiat. Me Itse ry ja Käsikynkkä-projekti kiittävät kaikkia jäseniä terveisistä!

 


Ministeri Krista Kiuru vastaanotti viestirepun.
Kuva: Facebook / Kaisa Kaatra

Vuoden selväsanainen palkittiin

Selkokeskus myönsi Vuoden selväsanainen -palkinnon tänä vuonna selkolehti Leijalle. Palkinto jaettiin YK:n lukutaidon päivänä 7.9.2013 Helsingin Narinkkatorilla.

Palkinnon perusteluissa mainittiin, että: ”Leijassa kehitysvammaiset ihmiset saavat äänensä kuuluville. Lisäksi selkolehden päätoimittaja on kehittänyt selkolehden ulkoasua ja kuvitusta.”

Palkintoa oli vastaanottamassa Leijan päätoimittaja Jaana Teräväinen sekä lehden toimitusneuvoston jäsen Aki Lindroos.

Me Itse ry esittää lämpimät onnittelut 30-vuotiaalle Leija-lehdelle, tuoreelle Vuoden selkosanainen palkinnon saaneelle Leijalle ja Jaana Teräväiselle!

Jaana Teräväinen pakkaamassa viestejä ministerin reppuun Me Itsen toimistolla.

Kuva: Sirkka Nikulainen