Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

2.5.2011
Myös tukiliittolaisia äitejä palkitaan työstään kunniamerkillä. Onnittelut!
 

Äitienpäivänä 37 äitiä palkitaan kunniamerkillä

Tasavallan Presidentti on myöntänyt 37 äidille Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein tunnustuksena merkittävästä työstä kasvattajana. Kunniamerkit luovutetaan äideille äitienpäiväjuhlassa valtioneuvoston juhlahuoneistossa, Helsingissä.

Äitienpäivänä 8. toukokuuta palkitaan 37 kasvattajana ansioitunutta äitiä Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalilla. Heistä 36 osallistuu valtioneuvoston juhlahuoneisto Smolnassa pidettävään äitienpäiväjuhlan, jonka järjestää Mannerheimin Lastensuojeluliitto yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.

Tasavallan Presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi kunnioittavat juhlaa läsnäolollaan.  Sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula esittää juhlassa valtiovallan tervehdyksen. Juhlapuheen pitää Mannerheimin Lastensuojeluliiton puheenjohtaja Olli Simell.

Tukiliittolaisista kunniamerkin saavat ainakin Marianne Lindqvist-Pinomaa Vihdistä, Taimi Tolvanen Rovaniemeltä ja Ritva Koivisto Huittisista.  Lämpimät onnittelut!

 
Kunnianosoitus työstä kasvattajana
 
Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitali kultaristein voidaan myöntää äidille, joka on ansioitunut lasten ja nuorten esimerkillisenä kasvattajana, kantanut yhteisvastuuta sekä tukenut perhe-elämää ja vanhemmuutta. Kunniamerkkejä myönnetään äideille, jotka edustavat mahdollisimman erilaisia ryhmiä. Kunniamerkkejä pyritään myöntämään niin ansiotyössä käyville, yksinhuoltajille kuin maaseudun emännille. Lisäksi huomioidaan eri vähemmistöryhmien, kuten romanien ja saamelaisten edustajia. Lasten lukumäärä ei ole määräävä peruste palkitsemiselle. Biologisten äitien lisäksi myös adoptioäitejä ja sijaisäitejä voidaan esittää palkittaviksi. Ehdokkaiden alaikäraja on 40 vuotta.

Palkittavia äitejä aluehallintovirastoille voi ehdottaa kunnat, seurakunnat, yhdistykset ja muut yhteisöt sekä omat lapset ja lastenlapset. Aluehallintovirastojen ehdotuksesta sosiaali- ja terveysministeriö esittää vuosittain noin 38 kunniamerkin saajaa ritarikunnille. Ritarikuntien hallitus myönsi ensimmäisen kerran äideille kunniamerkkejä vuonna 1946.


Vuonna 2011 palkittavat äidit

Ahvenainen Helvi, Lieksa
Alm Gunn, Lumparland
Dahlqvist Els-Maj, Ekenäs
Haavisto Maija-Leena, Veteli
Hanhikoski Aino, Helsinki
Harju Marja, Jalasjärvi
Helala Vappu, Sievi
Horelli Lea, Lahti
Huuskonen Sirpa, Helsinki
Isosomppi Maija, Kauhava
Kajasrinne Pirkko, Pirkkala
Kemppainen Salme, Muurame
Koivisto Ritva, Huittinen
Koivula Helga,  Virrat
Lamminen Katri, Ruovesi
Lehtilä Tuula, Pori
Lindqvist-Pinomaa Marianne, Vihti
Luotonen Leila, Mynämäki
Markkanen Maija, Suonenjoki
Naghizadeh Parvar, Hämeenlinna
Niemelä Kyllikki, Yli-ii
Niemi Mirja, Valkeakoski
Oksa Vuokko, Turku
Piironen Eeva, Heinävesi
Pitkänen Helvi, Nilsiä
Pitkänen Rita, Kotka
Punamäki Piri, Helsinki
Puustinen Hilkka, Leppävirta
Ranta Sirkka, Vihti
Ronkainen Tuulikki , Keminmaa
Ruotsalainen Ritva,  Vihanti
Saari Inga, Enontekiö
Sneck Raili, Kinnula
Tamminen Taimi, Sysmä
Tolvanen Taimi, Rovaniemi
Uusitalo Marja-Liisa, Lestijärvi
Vääräniemi Terttu, Taivalkoski

Lähde: Mannerheimin lastensuojeliitto.


 
Takaisin