Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

12.8.2013
Lapset & perheet -osio avattu Vammaispalvelujen käsikirjaan
 

 

Sähköinen Vammaispalvelujen käsikirja on laajentunut uudella Lapset & perheet -osiolla. Uusi aineisto on suunnattu vammaisten lasten ja heidän perheidensä parissa työskenteleville ammattilaisille. Osion toivotaan tekevän perheiden palvelujen ja tuen kokonaisuudesta helpommin ymmärrettävän, mikä helpottaa palveluohjausta ja moniammatillista työtä.

Uuden osion keskeisiä lähtökohtia ja periaatteita ovat lapsen edun ensisijaisuus sekä lapsen ja perheen yksilöllisyyden huomioiminen ja kunnioittaminen. Lapsen edun huomioimista edellytetään muun muassa lapsen oikeuksien sopimuksessa, jonka sisältöä avataan käsikirjassa vammaisen lapsen näkökulmasta.

Käsikirjaan on haluttu koota tietoa ja näkökulmia ammattilaisille, jotta heidän on mahdollista tukea vammaisten lasten perheiden omanlaista elämää. Tämä on mahdollista perhelähtöisellä suunnittelulla, yhteistyöllä ja kumppanuuden periaatteita noudattamalla.

Lapset & perheet -osion kirjoittajina ja kommentoijina ovat toimineet vammaisalan ja lasten ja perheiden palveluiden asiantuntijat niin THL:stä, kunnista, järjestöistä, oppilaitoksista, hankkeista kuin Kelastakin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos haluaa kiittää kaikkia kirjoittajia ja tekstien kommentoijia, jotka ovat antaneet panoksensa osion eteen.

Tutustu uuteen Lapset & perheet -osioon.

Osio täydentyy vielä myöhemmin uusilla kirjoituksilla.

Lisätietoja: Anu Autio, erikoissuunnittelija, Vammaisuus ja yhteiskunta -tiimi
anu.autio@thl.fi

 

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=973

 
   

 
Takaisin