Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

7.9.2013
Ministeri Krista Kiuru vastaanotti lauantaina Sano se selkosuomeksi -viestit
 

Selkolehti Leija on ilmestynyt 30 vuotta. Juhlaa on vietetty  kokoamalla kehitysvammaisilta ihmisiltä viestejä yhteiskunnan päättäjille.

Viestejä koottiin Sano se selkosuomeksi -reppuun, jonka opetusministeri Krista Kiuru on lupautunui vastaanottamaan. Ministeri sai repun YK:n lukutaidon päivänä 7.9.2013 Helsingin Narinkkatorilla.

Ministeri kertoi, että eräs repun sisältämistä viesteistä kosketti häntä erityisesti:
- Viesti on tärkeä ja ajankohtainen. Se koskettaa meitä jokaista ja mittaa ihmisarvoa. Se viestion: "Ei saa kiusata".

- Luulen, että se herättää meissä jokaisessa syviä mietteitä. Jokainen tietää, miten tärkeää on, että voi luottaa siihen, ettei joudu kiusatuksi. Samalla pitää voida luottaa siihen, että yhteiskunnassa kiusaamista ei sallita, ministeri Krista Kiuru jatkoi.

Repun kymmenissä viesteissä muita esille nousseita teemoja olivat esimerkiksi toive hyvästä asumisesta ja huoli toimeentulosta. Samoja teemoja kehitysvammaiset ihmiset käsittelevät selkolehti Leijassa, joka on nyt ilmestynyt 30 vuotta.

 

Päivän muu ohjelma:

Vuoden selväsanainen -palkinto,  Toisenlaiset frendit toimittaja Marjukka Havumäen haastateltavina.  Tietoiskuissa muun muassa Kehitysvammatuki 57 ry:n Vekkari-projekti.

Tapahtuman järjesti Selkokeskus yhteistyössä 15 alan toimijan kanssa.


Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=965

 Hämeenlinnalainen Jaana Osara esittelee Sano se selkosuomeksi -reppua.Viestejä on kirjoitettu muun muassa Vaajakoskella.
   

 
Takaisin