Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

29.4.2011
VATES-säätiön vappukirje vaalivoittajille
 

Vappukirje vaalivoittajille Jyrkille, Jutalle ja Timolle

Suomesta vammaisten työllistymisen mallimaa - resurssit riittävät!

Vammaisten ja osatyökykyisten työllistymiseksi on viime hallituskaudella tehty useita perusteellisia selvityksiä. Työllistymisen keinot tunnetaan. Resurssit riittävät. Jyrki, Jutta ja Timo, vaalivoittajina te voitte nyt tehdä historiaa - rakentaa Suomesta vammaisten työllistymisen mallimaa!

 

Jyrki, neljä vuotta kirstunvartijana toimineena tiedät, mikä merkitys työelämän ulkopuolella olevien työllistymisellä on kansantaloudelle, sen kestävyysvajeelle ja työurien pidentymiselle. Viime vuonna tehdyn selvityksen mukaan suomalaisten keskimääräisiin työuriin saataisiin jo vuosi lisää, jos kokonaan työelämän ulkopuolella olevat 30 000 työkykyistä ja - työhaluista työllistyisivät. Fantastista, eikö totta!

 

Kokoomuksen vaaliohjelmassa julistitte, että "paremminvointivaltiossa kaikki työ on arvokasta ja jokaiselle suomalaiselle on annettava mahdollisuus osallistua työelämään omien voimavarojensa mukaan". Luotamme, että hallitustunnustelijana varmistat, että myös vammaisten ja osatyökykyisten työllistyminen ja sitä tukeva työhönvalmentajatoiminta kirjataan hallitusohjelmaan. Kansantalous kohenee vain, jos välityömarkkinoilla tukityöllistämistoimenpiteissä olevat työllistyvät avoimille työmarkkinoille, eivätkä pyöri työllistämispalvelusta toiseen. Kansainväliset tutkimukset ja kotimaiset kokemukset osoittavat tuloksellisen tavan kestävään työllistymiseen: työhönvalmentajan tukemalla työllistymisen tiellä ei peruuteta vaan mennään eteenpäin.

 

Jutta, Sinulla ja SDP:llä on nyt tuhannen taalan paikka päästä toteuttamaan kansalle tarjoamaanne työsopimusta: luoda mm. 100 000 uutta työpaikka ja tehdä vaikuttavia toimia työttömyyttä vastaan. Uskomme, että ajat hallitusneuvotteluissa lujasti työsopimuksessa lupaamanne työ-, koulutus- tai harjoittelupaikkaa jokaiselle nuorelle. Maksaahan yhden nuoren syrjäytyminen yhteiskunnasta 1,2 miljoonaa euroa.

 

Kuten hyvin tiedät, erityisesti vammaisten nuorten on vaikea ylittää työelämäkynnystä, päästä ensimmäiseen työpaikkaan tai saada edes harjoittelu- ja kesätyötä. Haastammekin sinut mukaan Kesätyö-kampanjaamme, jonka tarkoituksena on löytää kesäksi työtä vammaisille nuorille. Jatkathan haastetta eteenpäin Jyrkille, Timolle, Paavolle, Annille, Stefanille ja Päiville. Henkilökohtainen on poliittista.

 

Timo, Perussuomalaisten vaaliohjelmassa julistitte, että "vammaisille henkilöille on taattava yhtäläiset mahdollisuudet toimia elämän eri osa-alueilla omien kykyjensä mukaan". Haastoitte myös muut yhteiskunnalliset toimijat kuin vammaisjärjestöt nostamaan näkyvästi esille vammaisten henkilöiden perustuslailliset oikeudet.

 

Jytkyvoittajana Sinä voit nyt vaikuttaa siihen, että ammatillisen kuntoutuksen pirstaleisuus ei enää vaikeuttaisi vammaisten ja osatyökykyisten pääsyä työelämään. Olemme varmoja, että haluat olla mukana uudistamassa ammatillisen kuntoutuksen järjestelmää niin, että ihmisten pomputtelu luukulta toiseen ei jatku, vaan luodaan yhdenmukainen sisääntulo- ja palvelureitti työhön kuntoutumista ja työllistymistä edistäviin palveluihin.

 

Terveisin


VATES-säätiön kehittämistiimi
http://www.vates.fi

 
   

 
Takaisin