Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

13.6.2013
VALTA VIRTAA kohti osallisuutta ja omia valintoja: seuraa suorana netissä
 

 

Valta virtaa -konferenssi jatkuu tänään klo 9 Tampereella, Tampere-talossa. Voit seurata kaksipäiväistä konferenssia suorana netin kautta tästä linkistä:
www.ustream.tv/channel/valtavirtaa

 

Haluatko kommentoida konferenssin aiheita?
Tekstiviestiseinä toimii osoitteessa: 
www.viestiseina.fi/valtavirtaa 

Jokainen pystyy itse päättämään omaa elämäänsä koskevista pienistä ja suurista asioista, mutta kaikilla kehitysvammaisilla ihmisillä ei ole aitoa mahdollisuutta tehdä omia valintoja. KVANKin järjestämän konferenssin nimi on viesti siitä, mikä on asian ydin: valta on annettava kehitysvammaiselle ihmiselle itselleen.

Itsemääräämisen, osallisuuden ja oman tahdon toteutumisen kolme tärkeintä edellytystä ovat: Kyky tehdä päätöksiä. Omaan toimintakykyyn mukautettu ympäristö. Tarvittava tuki. Ensimmäinen edellytys on kunnossa. Kahta muuta etsitään nyt yhdessä.

Valta virtaa -konferenssi herättää kysymyksiä ja etsii vastauksia. Mikä määrittää yksilön suhdetta ympäristöönsä? Miten palveluilla voidaan tukea lähiyhteisöön liittymistä, vuorovaikutusta ja hyviä ihmissuhteita? Miten tuettu päätöksenteko auttaa elämään oman näköistä elämää? Millaista tietoista ja tiedostamatonta vallankäyttöä kehitysvammaisiin ihmisiin kohdistuu arjessa?

Pääluennoitsija John O’Brien on yksilökeskeisen elämänsuunnittelun uranuurtaja Yhdysvalloista. Lisäksi konferenssissa esitellään onnistuneita malleja Suomesta, Ruotsista ja Iso-Britanniasta.

Valta virtaa 12.­–13.6. Tampereella, Tampere-talossa. Lisätietoja ja tarkka ohjelma linkistä:
Valta virtaa

 

VALTA VIRTAA MYÖS STAY UP LATE -ILTATILAISUUDESSA, jossa kehitysvammaisten muusikoiden punk-yhtye Pertti Kurikan Nimipäivät näyttää toteen oman konferenssiesitelmänsä otsikon Näkymättömästä näkyväksi.

Lisätietoja: www.pilketapahtuma.com/

 

Lisätietoja ja puhujien haastattelupyynnöt: Kehitysvammaisten Tukiliiton viestintä,
esimies Merja Määttänen, merja.maattanen@kvtl.fi, puh. 0207 718213,
tai tiedottaja Jaana Teräväinen, jaana.teravainen@kvtl.fi, puh. 0207 718211

 

Kehitysvamma-alan asumisen neuvottelukunta (KVANK) on alan järjestöjen ja julkisten toimijoiden yhteistyöverkosto. Se edistää YK:n vammaisten ihmisten oikeuksia koskevan yleissopimuksen toimeenpanoa Suomessa ja tekee työtä asumiseen, työhön ja päivätoimintaan liittyvien palveluiden laadukkaan järjestämisen puolesta. Konferenssin järjestävät yhteistyössä Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kehitysvammaliitto ja Förbundet de utvecklingstördas väl.

 

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=938

 


   

 
Takaisin