Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

25.5.2013
Kovasikajuttu-elokuva sai Vuoden tulppaanin 2013
 

 

Kehitysvammaisten Tukiliitto on liittokokouksessaan myöntänyt Vuoden tulppaani -tunnustuksen elokuvalle Kovasikajuttu. Tukiliiton liittokokous on 25.5. Tampereella, Tampere-talossa.

 

Kuten elokuvan tekijät itse sanovat, ”Kovasikajuttu on elokuva Suomen kovimmasta punk-yhtyeestä, Pertti Kurikan Nimipäivistä. Bändin kehitysvammaiset jäsenet Pertti Kurikka, Kari Aalto, Toni Välitalo ja Sami Helle esiintyvät isolla asenteella ja ylpeydellä. Elokuvassa seurataan ammattimuusikoiden tietä tuntemattomuudesta suuren yleisön suosioon. Matkalle mahtuu riitoja, rakastumisia ja suuria tunteita, ja pitkiä päiviä äänitysstudiossa ja kiertueilla. Biisit kertovat sekä yhteiskunnallisista epäkohdista että kehitysvammaisen ihmisen arjesta, haasteineen. Kovasikajuttu on punk-elokuva vammaisten kapinasta valtavirtaa vastaan. Kerrankin on lupa tuijottaa, ihmetellä ja ihastua.”

 

Kehitysvammaisten Tukiliitto myöntää Vuoden tulppaani -tunnustuksen henkilölle, yhteisölle tai hankkeelle, joka on merkittävästi edistänyt suvaitsevaisuutta, vaikuttanut suuren yleisön asenteisiin kehitysvammaisuutta kohtaan sekä helpottanut kehitysvammaisten ihmisten liittymistä yhteiskuntaan. Viime vuonna tunnustuksen sai taidepainotteisen erityistyön ohjaaja Ari Impola, toissa vuonna Toisenlaiset frendit -televisiosarjan tuotantoyhtiö.

 

Jukka Kärkkäisen ja J-P Passin ohjaama Kovasikajuttu on saanut kaksi Jussi-palkintoa (paras dokumenttielokuva ja paras leikkaus) sekä useita merkittäviä palkintoja kotimaisilla ja kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Vuoden tulppaani -tunnustus on erityinen kiitos siitä, miten elokuva on nostanut kehitysvammaisten ihmisten omaehtoisen kulttuurin valtamediaan ennen näkemättömällä ryminällä.

Liittokokouksen valokuvia on tuttuun tapaan
Picasa-palvelun sivulla:
https://picasaweb.google.com


Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=930

Pertti Kurikan Nimipäivät -punkbändin äijät tuulettavat Vuoden tulppaani -tunnustusta.

   

 
Takaisin