Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

18.4.2013
Kansalaisaloite kuntoutuksesta
 

Kansalaisaloite kuntoutuksesta:

KUKA VASTAA KUNTOUTUKSESTA - Jokaiselle kuntoutujalle oikeus kuntoutuksen yhdyshenkilöön sekä kuntoutusohjaukseen ja -neuvontaan

Kansalaisaloite terveydenhuoltolain tarkentamiseksi/uudistamiseksi
kuntoutuspalvelujen järjestämisen osalta.

TAVOITTEENA
kaikille kuntoutujille oikeus kuntoutusohjaukseen  ja -neuvontaan sekä ammattitaitoiseen kuntoutuksen yhdyshenkilöön, joka toimii kuntoutuksen vastuu- ja yhteyshenkilönä sekä tiedonvälittäjänä asiakkaan ja kuntoutuksen eri toimijoiden välillä.

SIKSI
että ihmiset ovat hyvin eriarvoisessa asemassa kuntoutukseen liittyvän tiedonsaannin sekä kuntoutuksen toteutuksen - suunnittelun ja - seurannan suhteen, riippuen asuinkunnasta, koska nykyinen terveydenhuoltolaki ei velvoita kuntia nimittämään kuntoutuksen yhdyshenkilöä, kuin tarvittaessa eikä kuntoutusohjauksen järjestämistä ole määritelty riittävän tarkasti.

JOTTA terveydenhuoltolaki takaisi kaikille kuntoutujille samat lähtökohdat ja mahdollisuudet kuntoutuksen järjestämisen sekä siihen liittyvän asiakasyhteistyön suhteen.

Kannata aloitetta osoitteessa:
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/204

Tarvitset sisäänkirjautumiseen ja tunnistettavaan allekirjoittamiseen pankkitunnukset. Sivustolla selkeät ohjeet kansalaisaloitteen kannattamisesta.

Lisätietoa:
https://kyvyt.fi

Yhteistyössä: Suomen kuntoutusohjaajien yhdistys ry.

Aloitteen edustajat:
Anne Höglund
Jaana Ylitalo
Suomen kuntoutusohjaajien yhdistys ry

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=903

 
   

 
Takaisin