Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

16.4.2013
Tukiliitto aloittaa YT-neuvottelut talouden tasapainottamiseksi ja kurssitoiminnan muuttuessa
 

Kehitysvammaisten Tukiliitossa aloitetaan 17.4.2013 yhteistoimintaneuvottelut toisaalta talouden tasapainottamiseksi ja toisaalta palvelutuotannon muutosten johdosta.

Yhteistoimintaneuvotteluissa käsitellään yleistoiminnan henkilöstökulujen vähentämistä talouden tasapainottamiseksi. Liiton yleistoiminnan talous on ollut alijäämäinen, eivätkä aiemmat toimintakulujen supistukset ole olleet riittäviä toimenpiteitä taloudellisen tuloksen nostamiseksi kestävälle tasolle. Kyse on rakenteellisesta muutostarpeesta, joten todennäköistä on, että henkilöstön määrää joudutaan vähentämään.

Toisaalta yhteistoimintaneuvotteluissa käsitellään Kelan sopeutumisvalmennuskursseista luopumisen vaikutuksia henkilöstön tehtävänkuviin. Vuodesta 2014 alkaen liitto ei enää kykene tarjoamaan Kelalle kurssien järjestämistä. Taustalla ovat Kelan muuttuneet määritelmät siitä, miten sopeutumisvalmennuskurssit tulisi toteuttaa.  Uusien standardien vaatimukset ovat niin tiukkoja, ettei liitto pysty vastaamaan niihin.

Alustavasti vähentämistarpeeksi on arvioitu enintään kolme henkilötyövuotta. Neuvottelujen piirissä ovat yleistoiminnan työntekijät ja osa asiantuntijuustoiminnan ohjelmakulman työntekijöistä, yhteensä yli 20 työntekijää.

Lisää tietoa: toiminnanjohtaja Risto Burman p. 020 771 8201


Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=900

 
   

 
Takaisin