Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

25.3.2013
Hyvän mielen pihapolku voitti kansainvälisen suunnittelukilpailun
 

Muotoilutoimisto iam design Oy:n laatima Hyvän Mielen Pihapolku (The Path of Joy!) -konsepti riihimäkeläisten Inkilänhovin ja Kotokartanon palvelutalojen yhteisen pihaalueen kehittämiseksi on voittanut International Design for All Foundation Awards -kilpailun.

Palkinto jaettiin Ranskassa Saint-Étiennen kansainvälisen muotoilubiennaalin yhteydessä. Kilpailuun valittiin noin kolmekymmentä ehdotusta ympäri maailman. Finaaliin pääsi yhteensä neljä työtä Espanjasta, Saksasta, Tanskasta ja Suomesta. Lopulta kilpailun ratkaisi Suomen hyväksi Hyvän Mielen Pihapolku -konseptin esteettömyys, monistettavuus, innovatiivisuus, visuaalisuus, kierrätysmateriaalien käyttö ja asiakaslähtöinen työskentely.

“Tämä on suuri hatun nosto koko suomalaisen esteettömyysasian puolesta. Tiedän, että hankkeeseen osallistuneiden palvelutalojen asukkaat, henkilökunta ja omaiset arvostavat myös tätä saavutusta. Palkinto onkin yhdessä heidän kanssaan saavutettu voitto", sanoo iam design Oy:n Isko Lappalainen.

Hyvän Mielen Pihapolku -muotoiluhankkeen tavoitteena oli löytää uudenlaisia tapoja palvelutaloasukkaiden ulkoilumahdollisuuksien lisäämiseen. Hanke toteutettiin osallistavan muotoilun keinoin yhdessä palvelutalojen asukkaiden, muiden asiakkaiden ja henkilökunnan kanssa. Viereisessä kuvassa ylhäällä on työryhmä työssään.

Hankkeen lopputuloksena syntynyt suunnitelma on pihapolku, joka koostuu erilaisista toiminnallisista pisteistä ja aktivoi liikkumaan ja ulkoilemaan. Hankkeessa kehitettiin myös uudenlaisia, erityisryhmille suunnattuja säädettäviä ulkokalusteita ja tuotteita. iam design Oy teki hankkeessa tiivistä yhteistyötä Invalidiliiton ja Riihimäen kaupungin virkamiesten kanssa.

Vaikka suunnitelma on lähtöisin riihimäkeläisten toiveista, voidaan sen elementtejä monistaa muihinkin palvelutaloihin. Hyvän mielen pihapolku -hanke on osa juuri päättynyttä Muotoillut ratkaisut 2012 - ohjelmaa. Suomen Kulttuurirahaston ja designpääkaupunkivuoden yhteisen ohjelman tavoitteena oli luoda muotoilun keinoin monistettavia ratkaisuja, joiden avulla parannetaan ihmisten jokapäiväistä elämää.

Hyvän mielen pihapolku -hankkeen tilaajina toimivat Me Itse Ry Riihimäki ja Riihimäen Kehitysvammatuki Ry, ja hanke toteutettiin Suomen Kulttuurirahaston myöntämän muotoilurahoituksen turvin. Design for All on espanjalainen, esteettömän yhteiskunnan edistämiseen paneutunut säätiö. Säätiön järjestämän International Design for All Foundation Awards -kilpailun tarkoituksena on nostaa esille hankkeita, joiden kautta on edistetty ihmisten tasapuolisia mahdollisuuksia osallistua yhteiskunnan toimintaan.

Lisätietoa:
Design for all

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=884

 

   

 
Takaisin