Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

26.4.2011
Sivusto kommunikointiin liittyvistä apuvälineistä ja palveluista
 

Kehittämiskeskus Tikoteekki on koonnut sivuston kommunikointiin ja tietokoneen käyttöön liittyvistä terveydenhuollon apuvälinepalveluista, apuvälineistä ja niiden käyttömahdollisuuksista. Lisäksi sivuilla on yhteenvedot kuntien ja sairaanhoitopiirien alueellisista apuvälineiden saatavuusperusteista. Saatavuusperusteet on rajattu lääkinnällisenä kuntoutuksena myönnettäviin kommunikoinnin ja tietoteknisiin apuvälineisiin, joiden saatavuudessa esiintyy edelleen alueellista vaihtelua ja joiden luovuttamista saatetaan rajoittaa. 

Vaikka sivusto on kohdennettu erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, voidaan sitä hyödyntää myös järjestöissä, ministeriöissä ja Kelassa. Apuvälinepalveluiden ”hyvät käytännöt” prosessikuvausta voidaan hyödyntää apuvälinepalveluiden resursoinnissa ja palveluiden kehittämisessä. Kootut saatavuusperusteet auttavat myös mm. valtakunnallisesti kommunikoinnin apuvälinepalveluiden ja apuvälineiden myöntämiskäytäntöjen linjauksissa.

Sivuston tavoitteena on mahdollistaa kommunikoinnin ja tietokoneen käytön apuvälinepalveluita tarvitseville henkilöille tasa-arvoiset ja yhtäläiset palvelut riippumatta siitä, missä päin Suomea he asuvat.

Sivustoa ylläpitää Kehitysvammaliiton Tietotekniikka- ja kommunikaatiokeskus Tikoteekki.

Sivusto löytyy osoitteesta Tikoteekkiverkosto.


 
Takaisin