Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

14.3.2013
Hyvän mielen pihapolku kansainvälisen esteettömyyskilpailun finaaliin
 

Muotoilutoimisto iamdesign Oy:n laatima suunnitelma riihimäkeläisten Inkilänhovin ja Kotokartanon palvelutalojen yhteisen piha-alueen kehittämiseksi on valittu kansainvälisen esteettömyyskilpailun International Design for All Foundation Awards -kilpailun finaaliin.

Hyvän mielen pihapolku -muotoiluhankkeen tavoitteena oli löytää uudenlaisia tapoja palvelutaloasukkaiden ulkoilumahdollisuuksien lisäämiseen. Hanke toteutettiin osallistavan muotoilun keinoin yhdessä palvelutalojen asukkaiden, muiden asiakkaiden ja henkilökunnan kanssa.

Hankkeessa syntynyt suunnitelma on pihapolku, joka koostuu erilaisista toiminnallisista pisteistä ja aktivoi liikkumaan ja ulkoilemaan. Samalla kehitettiin myös uudenlaisia, erityisryhmille suunnattuja säädettäviä ulkokalusteita ja tuotteita.

 

Design for All Foundation Awards -kilpailu

Design for All -säätiön järjestämän International Design for All Foundation Awards -kilpailun nostaa esille hankkeita, joiden kautta on edistetty ihmisten tasapuolisia mahdollisuuksia osallistua yhteiskunnan toimintaan. Hyvän mielen pihapolku -hanke on ehdolla yksityissektorisarjan voittajaksi.

Kilpailun voittajat julkistetaan 20.3. Saint-Étiennen kansainvälisen muotoilubiennaalin yhteydessä.

 

Muotoillut ratkaisut 2012 -ohjelma

Hyvän mielen pihapolku -hanke on osa juuri päättynyttä Muotoillut ratkaisut 2012 -ohjelmaa. Suomen Kulttuurirahaston ja designpääkaupunkivuoden yhteisen ohjelman tavoitteena oli luoda muotoilun keinoin monistettavia ratkaisuja, joiden avulla parannetaan ihmisten jokapäiväistä elämää.

Hyvän mielen pihapolku -hankkeen tilaajina toimivat Me Itse Ry Riihimäki ja Riihimäen Kehitysvammatuki Ry, ja hanke toteutettiin Suomen Kulttuurirahaston myöntämän 20 000 euron muotoilurahoituksen turvin.

 

Muotoillut ratkaisut 2012 -ohjelman verkkosivu:
http://www.muotoillutratkaisut.fi

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=871

 
   

 
Takaisin