Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

18.4.2011
Uusi laki takaa omaishoitajalle vapaata töistä, mutta ei tuloja
 

Työsopimuslakiin ilmestyi huhtikuun alussa lisäys, joka antaa läheistään hoitavalle työntekijälle oikeuden hoitovapaaseen.

Uuden lain mukaan työnantajan on pyrittävä järjestämään työt niin, että työntekijä voi jäädä sovituksi määräajaksi hoivaamaan esimerkiksi perheenjäsentään tai naapuriaan ja palata hoitovapaajakson jälkeen takaisin työhönsä.

– Uudistuksessa ilahduttaa se, että hoitovapaan kestoa ei ole rajattu millään tavalla, Omaishoitajat ja läheiset -liiton toiminnanjohtaja Merja Salanko-Vuorela toteaa.

Toinen merkittävä etu on, että työntekijä saa hoitovapaan jälkeen palata ansiotyöhönsä jo kuukauden varoitusajalla.

– Esimerkiksi moni vammaisen lapsen vanhempi on joutunut irtisanoutumaan, koska työnantaja ei ole aiemmin joustanut vapaiden järjestelyssä, Salanko-Vuorela kertoo.

Positiivista uudistusta varjostaa kuitenkin yksi puute: laki ei takaa töistä pois jäävälle minkäänlaista toimeentuloa.

 

Lähde: Aamulehti 18.4.2011

 

Työsopimuslaki

7 a § (4.3.2011/197)
Poissaolo perheenjäsenen tai muun läheisen hoitamiseksi

Jos työntekijän poissaolo on tarpeen hänen perheenjäsenensä tai muun hänelle läheisen henkilön erityistä hoitoa varten, työnantajan on pyrittävä järjestämään työt niin, että työntekijä voi jäädä määräajaksi pois työstä. Työnantaja ja työntekijä sopivat vapaan kestosta ja muista järjestelyistä.

Työhön paluusta kesken sovitun vapaan on sovittava työnantajan ja työntekijän kesken. Jos siitä ei voida sopia, työntekijä voi perustellusta syystä keskeyttää vapaan ilmoittamalla siitä työnantajalle viimeistään kuukautta ennen työhön paluuta.

Työnantajan pyynnöstä työntekijän on esitettävä selvitys poissaolon ja sen keskeyttämisen perusteesta.

L:lla 197/2011 lisätty 7 a § tulee voimaan 1.4.2011.

 

Lähde: Työsopimuslaki, FINLEX

 

 

 


 
Takaisin