Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

5.3.2013
Yhdistykset: Koulutukset antavat eväitä toimintaan
 

Vuonna 2012 keskusjärjestön tukea aktiivisesti hyödynsivät alle puolet yhdistyksistä

Kehitysvammaisten Tukiliiton vuoden 2012 yhdistyskyselyyn vastasi 86 yhdistystä. Vastauksista tuli esille, että erilaisten tapahtumien ja virkistystoiminnan järjestäminen kehitysvammaisille henkilöille onnistui yhdistyksissä yleensä hyvin. Sen sijaan uusien toimijoiden ja lapsiperheiden mukaan saaminen koettiin haasteellisena.

Koulutuksia, aluekoordinaattoreiden neuvontaa ja ohjausta sekä kehitysvammaisten viikon kampanjan materiaaleja kertoivat käyttäneensä vain noin puolet yhdistyksistä. Kun koulutuksiin osallistuttiin, ne antoivat paljon eväitä yhdistystoiminnan kehittämiseen.

”Elävä yhdistys tapaamiset ovat hyvä esimerkki kuinka vaikeata on saada toimijoita samaan paikkaan yhtä aikaa ja kun sitten onnistutaan, tulos voi olla huikea! Yhteistyön tiivistäminen lähiyhdistysten kanssa pitäisi olla myös liiton tavoitteissa korkealla. Yhdessä ollaan enemmän! ”

(yhdistystoimijan vastaus)

 

Yhdistysten toiminnan sisältö vuonna 2012. Prosenttiluvut ilmoittavat, kuinka monta yhdistystä ko. toimintaa järjestää.

Kyselyn tuloksista voit lukea tarkemmin
Yhdistyskysely 2012 -sivulta:
www.kvtl.fi/fi/paikallinen-toiminta


Vastanneille yhdistyksille on lähetetty vertais- ja vapaaehtoistoimintaa käsittelevät kirjat. Arvonnassa 100 euron tuen toimintaansa voitti Leppävirran yhdistys.

 

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=862

 
   

 
Takaisin