Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

21.2.2013
STM haluaa koordinaattorit osatyökykyisten avuksi
 

Osatyökykyiset työelämään -hankkeessa on tarkoitus luoda toimintakonsepti, joka auttaa osatyökykyisiä jatkamaan työssä tai työllistymään. Hanketta aiotaan päästä pilotoimaan jo kesällä.

- Meillä on erilaisia keinoja auttaa osatyökykyisiä ja selvityksiä on tehty, mutta keinoja ei koordinoi kukaan, ministeri Paula Risikko valotti hankkeen lähtökohtia keskiviikkona.

Tällä hetkellä keinovalikoiman osat  - työelämä, terveydenhuolto, kuntoutus, koulutus, työvoimapalvelut ja sosiaaliturva -  toimivat toisistaan erillisinä. Hankkeessa osatyökykyiselle henkilölle nimetään työkykykoordinaattori, joka räätälöisi eri keinoista, palveluista, koulutuksesta ja etuuksista henkilökohtaisen kokonaisuuden yhdessä osatyökykyisen kanssa.

Työpaikalla koordinaattorin nimeäisi työnantaja, työtön työnhakija saisi koordinaattorin TE-toimiston kautta.

Koordinaattoreiden ja osatyökykyisten tueksi hankkeessa on tarkoitus luoda verkkoon portaali, joka auttaa työkykykoordinaattoreita luomaan palveluketjuja osatyökykyiselle työnhakijalle tai työntekijälle.

Toimintaohjelman osatyökykyisten työllistymisen ja työssä jatkamisen edistämiseksi käynnistyi viime syksynä sosiaali- ja terveysministeriössä. Työryhmissä on laaja edustus muun muassa työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Lisätietoja
http://www.stm.fi

Osatyökykyisten työllistymisen edistämisen
toimintaohjelmaa valmistelevan työryhmän välimietintö (pdf-muodossa)
http://www.stm.fi/julkaisut/nayta/-/_julkaisu/1851062

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=855

 
   

 
Takaisin