Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

29.5.2013
Valtakunnallinen kehitysvammaisten kirkkopyhä Kokkolassa
 

"Minä näen sinut"

Lauantaina ja sunnuntaina 21. - 22.9.

Valtakunnallista kehitysvammaisten kirkkopyhää vietetään tänä vuonna Kokkolassa 22.9. teemalla Minä näen sinut. 

Kirkkopyhän järjestää Kokkolan suomalainen seurakunta yhteistyössä Kirkkohallituksen, Tukiliiton sekä paikallisten yhteistyötahojen kanssa.

Juhla on pääosin yksipäiväinen, vaikka jo lauantaina 21.9. juhlille tuleville järjestetään tervetulotilaisuus klo 18 ja 19 Kokkolan kirkossa. Kokkolan seurakuntakeskuksessa tarjotaan myös iltapala sen etukäteen varanneille klo 17-20.

Sunnuntain ohjelma alkaa klo 10 piispanmessulla Kokkolan kirkossa. Messun toimittaa Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi. Messussa käytetään tukiviittomia, ja kehitysvammaiset osallistuvat messun toteuttamiseen muun muassa tekstinlukijoina ja kolehdinkerääjinä sekä musiikki- ja lauluryhmässä.

Messun jälkeen on ruokailu Kokkolan seurakuntakeskuksessa ja viereisellä Länsipuiston koululla. Kokkolan seurakuntakeskuksen sisäpihan pysäköintialueella on myös kirkkotori, jossa voi tavata tuttuja ja vaihtaa kuulumisia sekä tehdä pieniä ostoksia.

Päiväjuhla alkaa klo 14 Kokkolan kirkossa. Juhlapuheen pitää valtiovarainministeri Jutta Urpilainen, ja musiikkitervehdyksen tuo Torsten Borg. Ohjelmassa on myös viestikapulan luovutus Turkuun.

Ohjelma ja lisätietoja:
Kokkolan suomalainen seurakunta

Ilmoittautumiset ensisijaisesti netissä:
Kokkolan Matkailu

 

Valtakunnallinen kehitysvammaisten kirkkopyhä kokoaa vuosittain noin 700-1300 kehitysvammaista ihmistä ja heidän omaistaan eri puolelta Suomea.

Kirkkopyhiä on vietetty yli 40 vuoden ajan vuosittain eri puolilla maata. Toiminnan on aloittanut Kehitysvammaisten Tukiliitto yhteistyössä paikallisten seurakuntien kanssa. Kirkkopyhän järjestelyvastuu siirtyi 1990-luvun alkupuolella Tukiliitolta luterilaiselle kirkolle. Kirkkohallituksen diakonia- ja yhteiskuntatyö toimii kirkkopyhien valtakunnallisena koordinaattorina ja järjestäjänä yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa.

Kirkon saavutettavuusohjelman mukaan saavutettavuus nousee kirkon olemuksesta ja tehtävästä. Yhdessä, erilaisina olemme Jumalan kuva. Aito ihmisyys toteutuu yhteydessä muihin. Vain kaikille avoin kirkko on uskottava Kristuksen kirkko.

 
 
Kirkon saavutettavuusohjelma Saavu on julkaistu myös selkosuomeksi.
Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=846
 

 
Takaisin