Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

14.2.2013
Kovasikajuttu ja PKN valloittavat Amerikkaa
 

Kovasikajuttu ja PKN valloittavat Amerikkaa – elokuva ja bändi valittu Yhdysvaltain merkittävimmän musiikkitapahtuman South by Southwestin ohjelmistoon


Kaksi Jussi-palkintoa voittanut Kovasikajuttu on valittu Pohjois-Amerikan merkittävimmän vuosittaisen musiikki- ja media-alan tapahtuman South by Southwest (SXSW) ohjelmistoon. Austiniin Texasiin lähtee myös Pertti Kurikan Nimipäivät, joka esiintyy tässä musiikkiteollisuuden ykköstapahtumassa yhdessä yli 2500 muun artistin kanssa. Kyseessä on bändin ensimmäinen esiintyminen USA:ssa.

Teksasissa 8.-17. maaliskuuta järjestettävä SXSW on lajissaan maailman suurin musiikkiteollisuuden tapahtuma. Se tarjoaa musiikkiohjelmiston lisäksi laajan kattauksen elokuvia sekä erilaisia musiikki- ja mediateollisuudelle suunnattuja tapahtumia. Pertti Kurikan Nimipäivät esiintyy tapahtumassa 15.3. ja Kovasikajutusta järjestetään kolme näytöstä 13. - 16.3.

Bändi ja elokuva kiertävät

Pertti Kurikan Nimipäivistä kertova Kovasikajuttu-dokumenttielokuva tullaan näkemään pian myös Kanadassa. Elokuvan esitysoikeudet on myyty kanadalaiselle Kinosmith-levitysyhtiölle, joka käynnistää teatterilevityksen ympäri maata kesällä 2013. Elokuvan teatterilevitys Iso-Britanniassa käynnistyi helmikuun alussa lähes 10 eri kaupungissa, ja elokuvan DVD on nyt myös ennakkomyynnissä Briteissä. 

Kovasikajuttu-elokuvan festivaalikiertue maailmalla jatkuu vilkkaana. Maaliskuussa SXSW:n lisäksi elokuva nähdään muun muassa Pariisissa, Meksikossa, Massachusettsissa ja Kreikassa.

1492 Kolumbus löysi Amerikan. 2013 Amerikka löytää Pertti Kurikan Nimipäivät.

Teksti Helena Mielonen, Mouka Filmi


Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=825


Rumpali Toni Välitalo Ruisrockissa 2011. Kuva JT.
   

 
Takaisin