Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

18.1.2013
Celiaan tulossa mahdollisuus ladata äänikirjoja omalle tietokoneelle ja kuunnella kirjoja internet-selaimella
 

Tiedote, Celia
18.1.2013

Celia-kirjasto lainasi asiakkailleen yli miljoona kirjaa vuonna 2012. Määrä on kirjastolle kaikkien aikojen ennätys. Ääni-, piste-, e- ja koskettelukirjojen lainoja oli yhteensä 1 030 000, missä on neljän prosentin kasvu edeltävään vuoteen verrattuna.

Uusia lainausasiakkaita tuli myös ennätysmäärä, reilut 3 300 henkilöä. Uusien asiakkaiden määrä kasvoi edeltävään vuoteen verrattuna kahdeksan prosenttia. Yhteensä asiakkaita oli 18 500.

Lainauksen ja uusien asiakkaiden määrän kasvu johtuu kirjaston palveluiden sekä markkinoinnin voimakkaasta kehittämisestä. Kirjastolla on runsaasti potentiaalisia asiakkaita, joita se ei vielä ole tavoittanut. Olipa lukemisen vaikeuden aiheuttajana sitten lukihäiriö, näkövamma, vanhuuden heikentynyt näkö tai lihaskunto tai muu vastaava syy, Celian kirjat tarjoavat mahdollisuuden kirjallisuudesta nauttimiseen ja tiedonhankintaan.

Valtaosa lainatuista kirjoista on äänikirjoja, joita voi cd-rom-kuuntelun lisäksi suoratoistaa netin kautta.
Vuonna 2013 tulee mahdolliseksi myös äänikirjojen lataus omalle tietokoneelle ja kuuntelu internet-selaimella.

Lisätietoja:

Kirjastonjohtaja Marketta Ryömä, puh. 040 186 1588, etunimi.sukunimi@celia.fi


Celia-kirjasto esittelee Educa-messuilla uudenlaisen tekstiä ja ääntä yhdistävän kirjan


Celia-kirjasto on kehittänyt lukemisesteisille perusasteen oppilaille uudenlaisen kirjatyypin, jossa yhdistyvät teksti ja ääni. Yhdistelmäkirja tukee monikanavaista oppimista ja opetuksen eriyttämistä. Kirjan ensiesittely on opetusalan Educa-messuilla.

Yhdistelmäkirja sopii erityisesti luki- ja oppimisvaikeuksisille oppilaille. He voivat seurata yhdistelmäoppikirjan tekstiä tietokoneen ruudulta ja kuunnella samalla kirjan tekstin ääneen luettuna. Celian teettämän käyttäjätutkimuksen perusteella lähes jokainen yhdistelmäkirjoja hyödyntänyt opettaja piti samanaikaista kuulemista ja tekstin ruudulla näkymistä joko erittäin tai melko hyödyllisenä ominaisuutena.

Kirjatyyppiä testataan parhaillaan muutamassa pilottikoulussa. Saatujen tulosten perusteella yhdistelmäkirjan toimivuutta kehitetään edelleen, ja kirjat tulevat ostettavaksi Celian Oppari-verkkokauppaan syksyllä 2013.

Esittelyssä Pisara-sarjan yhdistelmäkirjoja
Celia esittelee Pisara-sarjan yhdistelmäkirjoja Educa-messujen osastolla 3k39 Helsingin Messukeskuksessa. Messut ovat avoinna pe 25.1. klo 10–18 ja la 26.1. klo 10–17. Tervetuloa tutustumaan!

Lisätietoja:

Pedagoginen suunnittelija Leena Holopainen, Celia-kirjasto, puh. 040 565 5176, etunimi.sukunimi@celia.fi (Tavattavissa osastolla 3k39 pe 25.1. klo 10–14)

Tuotantopäällikkö Kirsi Ylänne, Celia-kirjasto, puh. 040 186 6024, etunimi.sukunimi@celia.fi (Tavattavissa osastolla 3k39 pe 25.1. klo 14–18)

 

Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa kaikille niille, jotka eivät sairauden tai vamman vuoksi voi lukea tavallisia painettuja kirjoja – esimerkiksi näkövammaisille, luki- ja oppimisvaikeuksisille, kehitysvammaisille ja lihastautia sairastaville.

Celia tarjoaa asiakkailleen maksutta lainaksi kauno- ja tietokirjallisuutta mm. ääni-, piste- ja elektronisina kirjoina. Lisäksi Celia valmistaa ja myy tai lainaa oppikirjat saavutettavassa muodossa eri koulutusasteille. Valikoimasta löytyy suurin osa peruskoulun oppikirjoista ja runsaasti lukion oppikirjoja.

 

 
Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=817
 

 
Takaisin