Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

30.11.2012
Lapset ja nuoret käsittelevät kehitysvammaisuutta draaman keinoin
 

 

Helsinkiläisen Eläintarhan ala-asteen sekä porvoolaisten Linnankosken lukion ja HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun lapset ja nuoret ovat syksyn aikana opiskelleet kehitysvammaisuuteen liittyvää väitöskirjaa kokeellisen draaman ja dramaturgian keinoin.

Projekti yhdistää uudenlaisen oppimisen, esittävän taiteen ja sosiaalisen näkökulman erilaisten ihmisten maailmassa.

KT Minna Saarisen tammikuussa 2012 valmistunut väitöskirja käsittelee sosiaalisen elämän kehyksiä eli esimerkiksi kehitysvammaisten henkilöiden elämistä ”normaalien” maailmassa. Väitöskirja esittää mallin ja casekuvauksia, joissa kehitysvammaiset henkilöt käyvät koulua ”normaalien” oppilaiden kanssa normaaliuden määrittämässä ympäristössä ja tahdissa.


Tieteestä taidetta -projekti

Tieteestä taidetta -projektissa eri-ikäiset oppilaat tutkivat normaaliuden ja syrjäytymisen prosessia kokeellisen draaman avulla. He luovat videoidun performanssin, jossa kuvataan, kuinka ”epänormaalin” läsnäolo näkyy lasten ja nuorten välisessä kanssakäymisessä.

Esitysten tuottamisesta kuvattu lyhyt video esitellään maanantaina 3.12. klo 14 - 15 HAAGA-HELIAn Pasilan kampuksella. Tilaisuus on yleisölle avoin ja siellä on mahdollisuus haastatella Tieteestä taidetta -projektin tekijöitä: lapsia, nuoria ja aikuisia.

Tieteestä taidetta -projekti on osa HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun World Design Capital vuoden ohjelmaa (Porvoo Campus – Learning Design).

Väitöskirja

KT Minna Saarisen väitös väitöskirjan ”Sosiaalisen elämän kehykset - Kampus-ohjelman opiskelijoiden sosiaalinen asema tuetussa aikuisopiskelussa ja vapaa-ajalla” löytyy kokonaisuudessaan täältä:
https://jyx.jyu.fi/dspace/handle/123456789/37329

 

Artikkeli väitöksestä:
https://www.jyu.fi/ajankohtaista/

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=768

 

 

 
   

 
Takaisin