Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

16.11.2012
Viestintävirasto haluaa taata kuulo- ja puhevammaisten viestintäpalvelut
 

Viestintävirasto ehdottaa, että kuulo- ja puhevammaisten henkilöiden tarvitsemien viestintäpalvelujen tarjontaan nimetään yleispalveluyritykset. Velvoitteet ovat uusia ja perustuvat vuonna 2011 voimaan tulleeseen viestintämarkkinalain muutokseen.

- Kuulo- ja puhevammaiset henkilöt tarvitsevat videopuhelupalveluja ja etätulkkausta päivittäiseen viestintäänsä. Myös hätäpalvelujen käyttöön soveltuvat tekstiviestipalvelut ovat näille henkilöille hyvin tärkeitä. Videopuhelut ja etätulkkaus asettavat internetyhteydelle erityisiä vaatimuksia, sillä liittymän tulee mahdollistaa riittävän nopea kahdensuuntainen tiedonsiirto, kertoo viestintäverkkoasiantuntija Klaus Nieminen Viestintävirastosta.

Näkövammaisille käyttäjille taattu liittymän laskutuksen ja asiakaspalvelun esteettömyys toteutuu nykyisin ilman erityisiä velvoitteita.

 

Yleispalvelut

Yleispalveluilla tarkoitetaan kaikkiin koteihin tai yritysten toimipaikkoihin turvattuja perustasoisia viestintäpalveluja, joita ovat nykyisin puhelinliittymä ja yhden megan laajakaistayhteys. 


Lausuntopyyntö


Viestintävirasto pyytää lausuntoja viestintäpalvelujen yleispalvelua koskevasta päätös-luonnoksesta 19.12.2012 mennessä. Lausunnon voi antaa kuka tahansa.

Lisätietoja sivulla
http://www.viestintavirasto.fi

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=754

 
   

 
Takaisin