Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

15.11.2012
KHO: kehitysvammaisen lapsen päivähoitoa voidaan pitää kuntouttavana
 

Korkein hallinto-oikeus on ottanut kantaa kehitysvammaisen lapsen päivähoidon järjestämisestä osana lapsen erityishuolto-ohjelmaa ja kuntoutusta. Tällöin hänen olisi saatava maksutonta päivähoitoa kehitysvammaisten erityishuollosta annetun lain nojalla.

Kunnan viranomaiset olivat hylänneet hakemuksen saada lapselle päivähoitoa kehitysvammaisten erityishuoltona ja aluehallintovirasto myötäili kunnan päätöstä. Asia eteni tämän jälkeen hallinto-oikeuteen.

Hallinto-oikeus kumosi aluehallintoviraston ja kunnan viranomaisten asiassa tekemät päätökset, jolloin kunta teki päätöksestä valituksen korkeimmalle hallinto-oikeudelle. Korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituksen 6.11.2012 (diaarinumero 2979/3/11).

Näin jäi voimaan hallinto-oikeuden päätös, että kehitysvammaisen lapsen osalta pelkästään päiväkotiryhmässä olemista voitiin pitää kuntouttavana. Hallinto-oikeus katsoi, että päiväkodissa tapahtuva hoito oli merkittävä lapsen erityishuolto-ohjelmaan, ja hänen oli saatava maksutonta päivähoitoa osana kehitysvammaisten erityishuollosta annetun lain mukaista erityishuoltoa. Asiaa ei ollut arvioitava toisin lasten päivähoidosta annetun lain vuoksi.

Katso korkeimman hallinto-oikeuden päätös 6.11.2012, taltionumero 3064, diaarinumero 2979/3/11

Tietoa kuntouttavasta päivähoidosta Kehitysvammaisten Tukiliiton kotisivulla, osoitteessa:
www.kvtl.fi/fi/perhesivut/vauvasta-koululaiseksi/paivahoito/kuntoutuksellinen-paivahoito/

 

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=750
 
   

 
Takaisin