Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

8.11.2012
Työministeriö kannustaa työllistämään vammaisia nuoria
 

 

– Rekrytoinnissa asenne ratkaisee, puolin ja toisin. Nuorilta vaaditaan oikeaa asennetta, jotta he rohkenevat hakea töitä omana itsenään, työministeri Lauri Ihalainen sanoo.

Työ- ja elinkeinoministeriö käynnisti keskiviikkona 7.11.2012 Asenne meininki -mediakampanjan, jonka on tarkoitus herättää ajatuksia ja kirvoittaa keskustelua syrjimättömästä rekrytoinnista ja monimuotoisesta työyhteisöstä.

Kampanjassa käsitellään työnantajien ennakkoasenteita erityisesti romaneja ja muita etnisiä vähemmistöjä edustavia sekä vammaisia ja osatyökykyisiä nuoria työnhakijoita kohtaan. Lisäksi kampanjalla halutaan lisätä syrjinnän vaarassa olevien nuorten tietoa työnhausta ja työelämän pelisäännöistä.

Ministeri Ihalainen rohkaisee työnantajia suhtautumaan nuoriin työnhakijoihin avoimesti, riippumatta heidän etnisestä taustastaan tai vammasta.

– Kyse on siitä, nähdäänkö nuorten työnhakijoiden kulttuuritausta, vamma tai osatyökykyisyys uhkana vai mahdollisuutena. Avoin mieli ja ennakkoluuloton suhtautuminen monimuotoisuuteen saavat aikaan hyvän meiningin työpaikalla, Ihalainen kannustaa.

 

Asenne meininki -kampanja

 


Lisätietoa verkossa osoitteessa
www.yhdenvertaisuus.fi/kampanjat/asennemeininki

ja www.tem.fi/yhdenvertaisuus

Kampanja koostuu tiiviistä verkkosivustosta, nuorten ja työnantajien video- ja radiohaastatteluista sekä muusta AV-materiaalista. Lisäksi kampanja näkyy Facebookissa. Kampanjan toteuttaa Helmi Films Oy ja se on osa YES – Yhdenvertaisuus Etusijalle -hanketta, joka on saanut rahoitusta Euroopan yhteisöjen työllisyyttä ja sosiaalista yhteisvastuuta koskevasta Progress-ohjelmasta (2007–2013).Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=740Nina Kautonen on syksyllä 2012 palkkatöissä Luovin Ammattiopistolla.
Hänen työnsä on hyvin monipuolista.
Kuva Laura Vesa.

   

 
Takaisin