Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

5.11.2012
Suomalainen Duva/Diva-valokuvanäyttely Pariisissa
 

Stefan Bremerin ja DuvTeaternin valokuvanäyttely on esillä Pariisissa.

Mitä on kauneus? Kuka on todellinen diiva? Stefan Bremerin ja DuvTeaternin valokuvanäyttely pohtii kysymyksiä kauneudesta.
 
Suomen Ranskan instituutissa on marras- ja joulukuussa esillä sarja valokuvaaja Stefan Bremerin henkilökuvia, joiden pääosassa ovat teatteriryhmä DuvTeaternin ja tanssikoulu Blue Flamencon kehitysvammaiset esiintyjät.
 
- Ei ole itsestäänselvää, kuka saa ottaa tilan haltuun. Kuvissa näyttelijät istuvat ikään kuin valtaistuimella, ylväinä arvokkaimmalla paikalla. Näyttelyssä he saavat loistaa erityisyydellään, Stefan Bremer kertoo.


Idea syntyi Mustien siipien lintu -esityksen yhteydessä
 
Duva/Diva-kuvasarja on DuvTeaternin, Stefan Bremerin ja pukusuunnittelija Paula Variksen yhteisprojekti. Idea diivateeman tutkimiseen syntyi DuvTeaternissa Mustien siipien lintu – variaatio Carmenista -esityksen yhteydessä. Tulkinta klassikko-oopperasta toteutettiin yhteistyössä Suomen Kansallisoopperan ja tanssikoulu Blue Flamencon kanssa vuonna 2011.
 
- Ammensin maalaustaiteesta, mutta kuvissa spontaanisuus on tärkeä elementti. DuvTeaternin näyttelijät eivät piiloudu rooliensa taakse, vaan oikeat tunteet ovat jatkuvasti pinnassa, Bremer kertoo.


DuvTeatern on toiminut vuodesta 1999
 
DuvTeatern on ohjaaja Mikaela Hasánin johdolla vuodesta 1999 Helsingissä toiminut teatteriryhmä, joka koostuu kehitysvammaisista ja ei-kehitysvammaisista näyttelijöistä ja teatterialan ammattilaisista. DuvTeaternin toiminnan lähtökohtana on kohtaamisten luominen ja toisilleen vieraiden maailmojen yhteen saattaminen.

DuvTeaternin kotisivu:
http://www.duvteatern.fi/suomeksi/alku/


Näyttely on avoinna 15.12.2012 asti
 
Duva/Diva -näyttely on aiemmin ollut
esillä Washingtonissa helmikuussa 2012.
 
Stefan Bremer & DuvTeatern: Duva/Diva
Näyttely Suomen Ranskan instituutissa
2.11. – 15.12.2012


Näyttelyn kuvia on sivulla:
www.institut-finlandais.asso.fr
 
Lisätietoja näyttelystä
Laura Vanto, tuottaja, Suomen Ranskan instituutti
laura.vanto(at)institut-finlandais.asso.fr
+33 1 40 51 89 09Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=734Stefan Bremen:
Escamillo, Johan Blomberg.

   

 
Takaisin