Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

1.11.2012
Reilu rekrytointi -projektissa haastekampanja
 

Lihastautiliitto aloitti maaliskuussa Raha-automaattiyhdistyksen tuella kaksivuotisen Reilu Rekrytointi -asennetiedotusprojektin.

Projektin videot ja kehittämiskumppanuustyöpajat pyrkivät muuttamaan asenteita niin, että vammaiset ja pitkäaikaissairaat työnhakijat huomioitaisiin työnhaussa yksilöinä. Työnantajien halutaan näkevän hakijan osaaminen ja taidot vamman sijaan.

Projektissa tuotetaan jokaisesta yhdeksästä mukana olevasta vammaisjärjestöstä yhden työnhakijan esittelyvideo. Videot näyttävät vammaisten ja pitkäaikaissairaiden työnhakijoiden osaamista. Samalla selviää, miten internet tai sosiaalinen media voi auttaa työnhaussa.Haastekampanja

Projektiin kuuluu olennaisena osana haastekampanja työnantajille. Verkkosivuille liitetään video, jossa vammaiset työnhakijat kertovat osaamisestaan. Samalla viestitetään työnantajille, että vammaisen tai pitkäaikaissairaan työllistäminen on myös osa sosiaalisen vastuun kantamista yhteiskunnassa.

Haaste heitetään työnantajille videon muodossa. Työnantaja voi jatkaa haastetta eteenpäin vaikkapa yhteistyöyritykselle haastamalla tämän verkkosivun kautta katsomaan videon.

Järjestöjä taas kannustetaan heittämään haastetta niille yrityksille, joilta hankkii tuotteita tai palveluita. Tämä on yksi tapa olla toteuttamassa yhteisvastuullisuuden sosiaalista näkökulmaa ja ottamassa esille vammaisten työllistymiskysymyksiä järjestön omissa hankinnoissa.

Hankkeen etenemistä ja uutisointia ajankohtaisista asioista voi seurata osoitteessa http://reilurekrytointi.blogspot.fi/.
Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=730
Jussi Vatanen näyttää imurointitaitojaan videokuvauksissa.

Kuva: Reilu rekrytointi -projekti
   

 
Takaisin