Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

17.10.2012
Uudella asuinalueiden kehittämisohjelmalla pyritään ehkäisemään eriytymistä
 

Uudella asuinalueiden kehittämisohjelmalla pyritään vahvistamaan asuinalueiden elinvoimaa ja ehkäisemään eriytymistä.

Ympäristöministeriön kolmivuotisella ohjelmalla halutaan parantaa muun muassa asuinalueiden turvallisuutta ja lähipalveluita. Asuntoministeri Krista Kiuru vastaanotti 16.10. uuden kehittämisohjelman. Uudessa ohjelmassa kunnilla on merkittävä rooli. Myös asukkaat halutaan aktiivisesti mukaan oman alueensa kehittämiseen.

Ohjelma käynnistyy vuoden 2013 alussa ja sen  tavoitteena on vahvistaa ministeriöiden, kuntien ja asukkaiden yhteistyötä elinvoimaisempien asuinalueiden puolesta. Ohjelmalla halutaan parantaa asuinalueiden turvallisuutta ja lähipalveluita.

Uudessa ohjelmassa kunnilla on merkittävä rooli. Niiden tehtävänä on luoda asuinalueiden kehittämiskokonaisuuksia, joissa huomioidaan segregaation vähentäminen, kaupunkien kilpailukyvyn edistäminen sekä asukkaiden osallistumisen vahvistaminen ja hyvinvointi.

Eheiden ja elinvoimaisten kaupunkien luomiseksi tarvitaan selvästi nykyistä kokonaisvaltaisempaa, aktiivisempaa ja yhteistyöhön perustuvaa otetta kaikilta. Valtion ja kaupunkien lisäksi alueiden kehittämiseen on saatava mukaan yritykset, järjestöt, asukasyhdistykset, asukkaat, ministeri Kiuru korosti.


Hallitusohjelmaan kirjatussa ohjelmassa ovat mukana ympäristöministeriön lisäksi työ- ja elinkeinoministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä sisäasiainministeriö. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) vastaa ohjelmahankkeista ja ympäristöhallinnon rahoituksesta. Ympäristöhallinnon rahoitusta on varattu ohjelman toteuttamiseen ensi vuonna neljä miljoonaa euroa.

 


Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=716
 
   

 
Takaisin