Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

16.10.2012
Vaikuttava vertaistoiminta -projekti tavoittaa hyvin perheitä
 

Vaikuttava vertaistoiminta -projekti (2011 – 2013) ensimmäisen toimintavuotensa aikana tavoittanut hyvin perheitä: projektin koulutuksiin on osallistunut noin 100 henkilöä ja perhetapahtumiin 300 erityistä tukea tarvitsevan lapsen perheenjäsentä.

Projektista valmistuneen väliarvioinnin mukaan perheet toivovat vertaistuelta pulmatilanteiden ratkaisujen lisäksi yhdessäoloa ja koko perheen toimintaa. Myös vaikuttamistoiminnassa lapsiperheet näyttäisivät kiinnostuvan enemmän kampanjatyyppisestä näkyvyydestä kuin suoraan tuki- ja palvelujärjestelmään vaikuttamisesta esimerkiksi viranomaisyhteistyön kautta.

”Erittäin tärkeä projekti kokonaisuudessaan. Toivon, että toiminta jatkuu myös projektin päätyttyä. Että vanhemmat jatkavat samaa työtä omin neuvoin ja saavat äänensä kuuluvaksi yhteiskunnassa." (ohjausryhmän jäsen)


Lea Vaitti
Perheet toimijoina
Väliarviointi on pdf-muodossa sivulla
http://www.kvtl.fi/media/Paikallinen_toiminta/Perheet_toimijoina.pdf

 

Projektin kartoitti viime vuonna lapsiperheiden tarpeita

Viime vuonna Vaikuttava vertaistoiminta -projekti selvitti lapsiperheiden vertais- ja vaikuttamistoimintaa sekä kartoitti heidän tuen tarpeitaan toiminnan laajentamiseksi. Kyselyyn vastasi  85 alle kouluikäisen tai kouluikäisen erityistä tukea tarvitsevan lapsen vanhempaa.

Lea Vaitti
Suuntaviivoja erityistä tukea tarvitsevien lasten perheiden vertais- ja vaikuttamistoiminnan kehittämiseen
Kartoitus on pdf-muodossa sivulla
http://www.kvtl.fi/media/Paikallinen_toiminta/Taustakartoitus_2011.pdf


Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=711Tutustu Tukiliiton Vaikuttava vertaistoiminta -projektiin sivulla
http://vaikuttavavertaistoiminta.fi/

   

 
Takaisin