Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

3.10.2012
Pop up -ravintola kehitysvammaisten voimin Viini, ruoka & hyvä elämä -tapahtumassa
 

Suomen suurimpaan ruoka- ja viinitapahtumaan Viini, ruoka & hyvä elämään syntyy uudenlainen pop up -ravintola Salute Gli Amici. Roomalaisen ravintolaesikuvansa Gli Amicin tavoin ravintolan henkilökuntana toimii kehitysvammaisia niin keittiössä kuin salissa. Viini, ruoka & hyvä elämä järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 25.–28.10.2012.

Salute Gli Amici pop up -trattoria tarjoaa messujen aukioloaikoina italialaisia makuja. Lisäksi ravintolalla on take away -tiski, josta annoksia voi ostaa mukaansa.

Ravintolan esikuva on Roomassa sijaitseva Gli Amici -trattoria, jossa kehitysvammaiset toimivat ravintolan eri tehtävissä. Idean kummisetänä Suomessa on teologi ja kirjailija Jaakko Heinimäki, joka tutustui roomalaiseen ravintolaan viime vuonna.

- Gli Amici tarkoittaa ystävyyttä ja siitä tässä on kyse. Maailman parantaminen aloitetaan pienin askelin ja se saa olla hauskaa. Gli Amicin ajatuksena on, että maailmasta tulee parempi paikka, kun ystävystymme erilaisten ihmisten kanssa. Rooman ravintolassa kehitysvammaisia avustivat vapaaehtoiset ja kaikkien tehtävänimikkeenä oli ystävä, kertoo Jaakko Heinimäki.

Tavoitteena maanlaajuinen toiminta

Viini, ruoka & hyvä elämä -tapahtuman ravintolan henkilökunta tulee haminalaisen Ravimäkiyhdistyksen kautta ja heillä on apunaan joukko vapaaehtoisia. Toiminta aloitettiin viime kesänä Hamina Tattoossa, johon pystytettiin pop up -kahvila. Ravimäkiyhdistys ry tuottaa sosiaalialan palveluita muun muassa vanhuksille sekä kehitysvammaisille, joille on tarjolla asumispalveluita, lyhytaikaishoitoa ja työtoimintapalveluita. 

Salute Gli Amicin messuravintolasta saadut tuotot käytetään Gli Amici-konseptin jatkokehittämiseen. Tulevaisuuden tavoitteena Ravimäkiyhdistyksellä on perustaa rahasto, jonka avulla toimintaa voi kehittää.

- Tarkoituksenamme on kehittää maanlaajuinen konsepti kehitysvamma-alan käyttöön, jotta myös muulla voitaisiin järjestää vastaavanlaista toimintaa. Haluamme osoittaa, että kehitysvammaiset osaavat, oppivat ja ovat kykeneviä, kunhan heille tarjoutuu siihen mahdollisuus, sanoo ruokapalvelupäällikkö Aki Kyyrö Ravimäkiyhdistyksestä.


Lisätietoja ravintolasta:
Ravimäkiyhdistys ry, Tarja Uusitalo, p.  0407502482 , tarja.uusitalo@ravimakiyhdistys.fi
 
Lisätietoja Viini, ruoka & hyvä elämä -tapahtumasta:
Suomen Messut, tiedottaja Johanna Suni p.  040 5154216 , johanna.suni@finnexpo.fi
Viinilehti Oy, Sari Viljanen p.  050 592 8764 , sari.viljanen@viinilehti.fiSuomen suurimpaan ruoka- ja viinitapahtumaan Viini, ruoka & hyvä elämään syntyy uudenlainen pop up -ravintola Salute Gli Amici. Roomalaisen ravintolaesikuvansa Gli Amicin tavoin ravintolan henkilökuntana toimii kehitysvammaisia niin keittiössä kuin salissa. Viini, ruoka & hyvä elämä järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 25.–28.10.2012.

 

Lähde: STT, tiedote 2.10.2012, tiedottaja: Suomen Messut

 

Lue MTV3:n juttu aiheesta (3.10.2012):
www.mtv3.fi/makuja/uutiset.shtml/maailmaa-parantava-pop-up--ravintola-avaa-ovensa-toissa-ystavia?1628417
Toimittaja Sari Kiiski on haastatellut myös Kehitysvammaisten Tukiliiton vaikuttamistoiminnan esimiestä, Kari Vuorenpäätä. Työnantajat eivät Vuorenpään mukaan välttämättä pelkää kehitysvammaisten palkkaamista, vaan kyse on ennemminkin tietämättömyydestä.

 

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=693
 
   

 
Takaisin