Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

28.9.2012
Kovasikajutun työryhmälle ja Pekka Elomaalle myönnettiin valtionpalkinnot
 

Valtion elokuvataidetoimikunta on myöntänyt vuoden 2012 elokuvataiteen valtionpalkinnon Kovasikajuttu-elokuvan työryhmälle: tuottaja Sami Jahnukainen, elokuvaohjaajat Jukka Kärkkäinen ja J-P Passi sekä elokuvaleikkaaja Riitta Poikselkä.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki jakoi 15 000 euron arvoisen palkinnon perjantaina aamupäivällä Helsingissä. Eri taiteenalojen valtionpalkinnot myönnetään tunnustuksena kolmen viimeksi kuluneen vuoden aikana valmistuneesta ansiokkaasta työstä tai pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta toiminnasta kunkin taiteen alan hyväksi. Palkinnot myönnetään veikkausvoittovaroista.

Lue toimikunnan perustelut: http://kovasikajuttu.fi/valtionpalkinto


Pekka Elomaa sai valokuvataiteen valtionpalkinnon

Valtion valokuvataidetoimikunta on myöntänyt valokuvataiteen valtionpalkinnon valokuvaaja Pekka Elomaalle.

Pekka Elomaa (s. 1954) on tehnyt uraauurtavaa työtä yhteisöllisen valokuvauksen parissa. Taiteellisen toimintansa ja freelancer-kuvaajan työnsä ohessa hän on tehnyt pitkäjänteistä työtä taidekasvattajana Lyhty ry:ssä, jossa hän on vetänyt aikuisten kehitysvammaisten valokuvatyöpajoja.

Työpajoissa otetuista valokuvista on syntynyt useita upeita näyttelyitä, joista viimeisin on Hyvää päivää, herra Holbein. Kiertävä näyttely on juuri nyt nähtävillä Mikkelin Valokuvakeskuksessa, (Puistokatu 3 A) 12.10 asti.

Myös Elomaan Lyhdyn työryhmän kanssa kuvaamat aikaisemmat näyttelyt, Lähes täydellinen (2002), Oikealla planeetalla (2006) ja Anna mun olla (2008) ovat kiertäneet eri puolilla Suomea.

 


Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=690


Pekka Elomaa: Anastasia

   

 
Takaisin