Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

4.9.2012
Kovasikajuttu ehdolla Pohjoismaiden Neuvoston Elokuvapalkinnon saajaksi
 

  Jukka Kärkkäisen ja J-P Passin ohjaama Kovasikajuttu (The Punk Syndrome) on valittu Pohjoismaiden Neuvoston Elokuvapalkinnon 2012 Suomen ehdokkaaksi. Palkinnonsaaja julkistetaan lokakuun loppupuolella.

Nyt jo yhdeksättä kertaa jaettava palkinto myönnetään taiteellisesti korkeatasoiselle ja omaleimaiselle elokuvalle, joka kytkeytyy vahvasti pohjoismaiseen kulttuuriin. Suomeen palkinto on tullut vuonna 2002, jolloin voiton vei Aki Kaurismäen elokuva Mies vailla menneisyyttä.


Kovasikajuttu kiertää festivaaleja

Useita festivaaleja ympäri maailman kiertänyt Kovasikajuttu jatkaa kuun loppupuolella Etelä-Koreaan, jossa elokuva nähdään DMZ Korean International Documentary Festivalin pääkilpasarjassa.

Elokuva esitetään myös Oulussa Nordisk Panorama -festivaalin kilpailusarjassa sekä Saksassa Oldeburg International Film Festivalin ohjelmistossa.

Ruotsissa elokuva nähdään Doc Lounge -esityskiertueella 18.9. lähtien ja Norjassa elokuva kiertää maan isoimmissa kaupungeissa 19.9. lähtien.

Suomessa Kovasikajuttu on kerännyt elokuvateattereissa jo lähes 18 000 katsojaa.Bändillä useita keikkoja ulkomailla

Myös Pertti Kurikan Nimipäiville on tiedossa kiireinen syksy. Kovasikajutun levitys Iso-Britanniassa käynnistyy lokakuun puolivälissä, ja bändi lähtee samalla kiertueelle Britteihin. Sitä ennen bändi esiintyy Riiassa Baltic Sea Forum for Documentaries -tapahtumassa 5.9. Kovasikajuttu-näytöksen yhteydessä, ja pistäytyy myös kiertueella Norjassa 18. - 28. syyskuuta.  


Lisätietoja
Pohjoismaiden Neuvoston Elokuvapalkinnosta:
Tiedottaja Jorma Akkanen
jorma.akkanen@matilarohrnordisk.fi
050 567 1888
 

Lisätietoja:
Helena Mielonen        
Tiedotus & markkinointi
Mouka Filmi
041 532 3394          

info@kovasikajuttu.fi

www.kovasijajuttu.fi

 

 

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=657


Pertti Kurikan Nimipäivät ja Anna Puu Leijan 4/2012 kannessa.Kuva Mikko Käkelä

 

   

 
Takaisin