Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

3.9.2012
Riihimäen pihapolku mukaan muotoiluohjelmaan
 


Muotoillut ratkaisut 2012 -ohjelmaan etsittiin kesällä julkisen ja kolmannen sektorin haasteita, joihin muotoilu voi tarjota uudenlaisia ratkaisuja.

Suomen Kulttuurirahaston rahoittamaan ja designpääkaupunkivuoden kanssa yhteistyössä toteutettavaan ohjelmaan saapui yhteensä 53 hakemusta. Mukaan valittiin viisi hanketta, joista yksi on ”Hyvän mielen pihapolku – voimauttava piha palvelutaloon asukkaita osallistaen”. Hankkeen takana ovat Me Itse Ry Riihimäki ja Riihimäen Kehitysvammatuki Ry.

Hakemuksen mukaan ”Hyvän mielen pihapolku” innostaa vanhuksen, kehitys- tai muun vammaisen taikka mielenterveyskuntoutujan ulkoilemaan ja liikkumaan turvallisesti ja omien voimavarojensa mukaan. Esteetön ympäristö palkitsee ulkoilijan vuodenaikojen mukaan vaihtuvin virikkein, joita tarjoavat
• valo, vesi, lumi, äänet, värit, tuoksut, kasvit ja eläimet
• vapaaehtoisten ja yhdistysten aika ajoin järjestämät pienimuotoiset aktiviteetit
• kohtaamiset toisten ulkoilijoiden kanssa.
Hakemuksen mukaan uusi teknologia tuottaisi ulkoilijalle sekä elämyksiä että turvallisuutta joka kaiken kaikkiaan on projektin keskeisiä tavoitteita. Hanke toteutettaisiin Inkilänhovin palvelutalossa.

Muotoillut ratkaisut 2012 -ohjelmaan valitut hakijat saavat muotoillun ratkaisun, jonka arvo on projektista riippuen 20 000 – 45 000 euroa. Ratkaisujen käytännön toteutuksesta ja jatkokehittelystä vastaavat hankkeiden omistajat.

Ohjelman tulokset valmistuvat talvella 2013.

Muotoillut ratkaisut 2012 -ohjelman sivu:
www.muotoillutratkaisut.fi

 

Riihimäen yhdistyksen yhteystietoja


Riihimäen Kehitysvammatuki ry:n tavoitteena on hyvä elämä paikkakunnan kehitysvammaisille ja heidän omaisilleen. Yhdistys on perustettu 1971.

Yhdistyksen kotisivun osoite on
www.kehitysvammatuki-riihimaki.fi

Aktiivinen yhdistys on myös Facebookissa...
http://www.facebook.com/Riihimaen.Kehitysvammatuki

...ja pitää kotisivullaan kiinnostavaa blogia:
http://www.kehitysvammatuki-riihimaki.fi/blogi.html


Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=656Hakemuksen mukaan hanke toteutettaisiin Inkilänhovisssa.
   

 
Takaisin