Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

27.8.2012
Klaara kehittää henkilökohtaista apua
 

 

Vammaisjärjestöjen yhteinen Klaara pureutuu henkilökohtaiseen apuun

Vammaispalvelulain muutos vuonna 2009 oli kotimaisen lainsäädännön osalta vaikeavammaisten henkilöiden kannalta merkittävin yhteiskunnallinen uudistus vuosikymmeniin. Sen merkitystä vaikeavammaisille henkilöille on vaikea yliarvioida. Uudistus toi vammaisille henkilöille ensisijaisen tärkeän subjektiivisen oikeuden henkilökohtaiseen apuun. Henkilökohtainen apu antaa vaikeavammaisille henkilöille mahdollisuuden itsenäiseen ja omaehtoiseen elämään.

Henkilökohtainen apu on ollut vaikeavammaisen elämän laadun ja oikeuksien toteutumisen kannalta suuri edistysaskel. Nyt halutaan kehittää henkilökohtaisen avun toimivuutta. Tästä syystä vammaisjärjestöt ovat päättäneet tarttua tilanteeseen Klaara-hankkeella.

Klaara-hankkeessa kartoitetaan ensin henkilökohtaisen avun nykytila mahdollisimman kattavasti. Hankkeen tehtävänä on tunnistaa ja analysoida henkilökohtaisen avun haastealueet ja laatia toteuttamiskelpoiset ratkaisut näiden haasteiden ratkaisemiseksi. Hankkeessa mukana olevat järjestöt laativat toimintasuunnitelman toivottujen muutosten läpiviemiseksi.

Hankkeessa ovat mukana Heta - Henkilökohtaisten Avustajien Työnantajien Liitto ry:n kutsumina Invalidiliitto ry, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry, Kynnys ry, Me Itse ry, Suomen MS-liitto ry, Näkövammaisten Keskusliitto ry ja Suomen CP-liitto ry. Järjestöt edustavat henkilökohtaisen avun käyttäjiä. Vaikka hanke lähtee henkilökohtaisen avun käyttäjien tarpeista, huomioidaan projektissa myös muiden henkilökohtaisen avun alueella toimivien näkemykset kehitystarpeista.

 

Lisätietoja hankkeesta ja projektista antavat:

Projektipäällikkö Annina Heini, 050 3245439, annina.heini@heta-liitto.fi

Heta-Liitto ry:n puheenjohtaja Jarmo Tiri, 040 8486665, jarmo.tiri@heta-liitto.fi.


 
Takaisin