Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

25.6.2012
Laulaja Jutta Tahvanainen edustaa Suomea Irlannissa
 

Seinäjoelta kotoisin oleva Jutta Tahvanainen edustaa Suomea kehitysvammaisten ihmisten Euroviisuissa. Kilpailu järjestetään Irlannissa Corkin kaupungissa 28. kesäkuuta.


Jutta Tahvanainen osallistuu kilpailuun kappaleella You Light Up My Life. Alkuperäinen versio on peräisin 1978 esitetystä samannimisestä elokuvasta. Myöhemmin kappaleen ovat tulkinneet laulajat Whitney Houston ja LeAnn Rimes. Suomessa kappaleen on tehnyt tutuksi muun muassa Anna Eriksson suomenkielisellä versiolla Tien selvemmin nään.


–Kappale kertoo elämästä ja kappaleessa on minulle tärkeä sanoitus. Esikarsinnassa esitin kappaleen suomeksi, mutta Irlannissa laulan englanniksi, kertoo Tahvanainen.


Kehitysvammaisten euroviisuissa jokainen esiintyjä saa vapaasti valita esitettävän kappaleen sekä esiintymiskielen. Paikalla on orkesteri, joka säestää esiintyjiä.  Osanottajia kilpailussa on 16 eri maasta.


Tahvanainen opiskelee musiikkia erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden taide- ja toimintakeskus Kaarisilta ry:ssä Lahdessa. Hän on harrastanut musiikkia 7-vuotiaasta lähtien.


–Esityksessäni vahvuuteni on se, että otan yleisön huomioon ja laulan tunteella. Lähden innolla kilpailuihin, ja tavoittelen tietenkin voittoa.


Suomi on voittanut Kehitysvammaisten ihmisten Euroviisut vuonna 1998.


Tahvanainen valittiin Suomen euroviisuedustajaksi jo vuonna 2008 Tampere-talolla järjestetyssä esikarsintakilpailussa. Suomen esikarsinnan järjestää kehitysvammaisten oma yhdistys Me Itse ry. Kansainvälisen kilpailun järjestäminen on siirtynyt vuosilla järjestäjien taloudellisten vaikeuksien vuoksi.

Laulukilpailu on osa kolmipäiväistä European Song Festival -tapahtumaa. Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös konferenssi ”Art fo Living”.
Lisätietoa tapahtumasta löytyy sivuilta:
http://www.esf2012.eu/

 

Jutan tueksi kilpailuun lähtee perheenjäseniä sekä Me Itse ry:n tukihenkilöitä.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

 

Sanna Afonne
Vammaistyön suunnittelija/Me Itse ry
sanna.afonne@meitse.fi
p. 0400 426 535

 

Arkistokuvapyynnöt:
Jaana Teräväinen
jaana.teravainen@kvtl.fi
0207 718 211


Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=604 Jutta Tahvanainen laulaa torstaina Irlannissa kappaleen Tien selvemmin nään.
Esityskielenä on englanti.

Jutta Tahvanainen uusimman Leijan kannessa.

 

 

   

 
Takaisin