Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

31.5.2012
Satu Itkosen uusi selkokirja esittelee Helene Schjerfbeckin taidetta
 

 

Taiteilija Helene Schjerfbeckin (1862–1946) syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta. Kirjassa "Hillitty vimma, Helene Schjerfbeckin maalauksia" arvostettu taidehistorioitsija Satu Itkonen kertoo Schjerfbeckin uran ja elämän vaiheista ja taiteen kehityksestä. Tarkemmin kirjassa esitellään sen kuvituksena olevat 27 maalausta, jotka ovat seitsemältä eri vuosikymmeneltä.

Selkokielinen kirja kenelle hyvänsä taiteesta kiinnostuneelle lukijalle, mutta erityisesti selkokielestä hyötyville. Kirja on saanut Selkokirjallisuuden valtiontukea ja kirjoitustyötä on tukenut Suomen Tietokirjailijat ry.

Tietokirjailija Satu Itkonen on kirjoittanut 15 taidekirjaa, joista viisi selkokielellä. Hän työskentelee vapaana museopedagogina, kouluttajana ja taidearvostelijana. Hän sai vuonna 2011 Suomen Tietokirjailijat ry:n Tietokirjailijapalkinnon tähänastisesta tuotannostaan.

Kirjan graafisesta suunnittelusta vastaa tunnustettu kirjagraafikko Markus Itkonen. Vuonna 2005 työpari Itkoselle myönnettiin Selkokirjatyöryhmän Seesam-palkinto kirjasta "Muuttuvat kuvat. Polkuja suomalaiseen taiteeseen".

Kirjaa on saatavana kirjakaupoista ja kustantajan verkkokaupasta osoitteesta
www.hillittyvimma.com

Satu Itkonen:
Hillitty vimma – Helene Schjerfbeckin maalauksia
Kirja on 80-sivuinen, sidottu,
kauttaaltaan nelivärinen ja selkokielinen.
Koko 170 x 210 mm.
Suositushinta 25 euroa.
ISBN 978-952-93-0536-0
Kustantaja: Graafinen suunnittelu Markus Itkonen Oy.

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=580

 
   

 
Takaisin