Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

26.5.2012
Yhteisöelokuvan osaaja Ari Impolalle myönnettiin Vuoden tulppaani
 

Kehitysvammaisten Tukiliitto on myöntänyt Vuoden tulppaani -tunnustuksen taidepainotteisen erityistyön ohjaaja Ari Impolalle Porista.

Tunnustus jaettiin Tukiliiton liittokokouksessa 26.5. Tampereella ja se myönnettiin seuraavilla perusteilla:

” Taidepainotteisen erityistyön ohjaaja Ari Impola on tehnyt erilaisten ryhmien ja projektien myötä yli 600 lyhytelokuvaa ja TV-ohjelmaa vuodesta 1990 alkaen.

Hän on tehnyt yhteisöelokuvia monien ryhmien kanssa, mutta erityisesti kehitysvammaisten henkilöiden ohjaustyön innostamana hän on kehittänyt menetelmiä ja työkaluja kokonaisvaltaiseen elokuva- ja  mediakasvatukseen, jossa elokuvankaari ideasta ensi-iltaan asti käydään läpi  itse tekemällä ja kokemalla.

Menetelmä on saavuttanut neljä kansainvälistä ja 27 valtakunnallista elokuvapalkintoa kahdeksassa eri elokuvatapahtumassa sekä 7 muuta palkintoa tai huomionosoitusta toimintametodeista ja -malleista”.

 

KeViKe/MEKA TV on toiminut jo 20 vuotta

Impolan luotsaamalla KeViKe/MEKA TV on toiminut 20 vuotta. MEKA TV:n lyhytelokuvia on nähtävissä muun muassa Tukiliiton omalla Youtube-kanavalla. Tukiliitto ja Me Itse ovat toteuttaneet Impolan kanssa myös omia esittelyvideoita.
- Elokuvaa ei voi koskaan tehdä yksin, joten tekijöitä on vuosien saatossa ollut satoja ellei tuhansia, palkinto kuuluu heille kaikille, Ari Impola muistuttaa.

Hän haluaisi kiinnittää huomiota kehitysvammaisten elokuvataiteen tuen vähyyteen ja riittämättömyyteen. Tuki on sattumanvaraista ja kestävä kehitys puuttuu hyvistä tuloksista huolimatta. Impola toivoo nyt saadun huomion herättävän myös rahoittajat huomaamaan kehitysvammaisten elokuvataiteen ja yhteisöelokuvien merkityksen:

- Ilman tukea ei voi tehdä elokuvia. Viime vuosina kiitos kehitysvammaisten elokuvataiteen ja yhteisöelokuvien tukemisesta kuuluu Kehitysvammaisten Tukiliitolle, Satakunnan Elävän Kuvan Keskukselle, Satakunnan taidetoimikunnalle sekä Satakunnan alueen kansalaisopistoille. Kehitysvammaisten elokuvatoiminnan kehittäminen 20 vuoden aikana on edistynyt tuskallisen hitaasti ja aina vain niukkenevilla taloudellisilla resursseilla.  Toivottavasti tämä huomionosoitus herättää edes hieman rahoittajien omaatuntoa. Yhteisöelokuvien avulla saavutettava asennekasvatustyö on vasta alussa kaikkiin mahdollisuuksiin nähden.


Vuoden tulppaani -tunnustus myönnetään henkilölle, yhteisölle tai hankkeelle, joka on merkittävästi edistänyt suvaitsevaisuutta, vaikuttanut suuren yleisön asenteisiin kehitysvammaisuutta kohtaan sekä helpottanut kehitysvammaisten ihmisten liittymistä yhteiskuntaan.Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=569

 

 

Ari Impola sai Vuoden tulppaani -tunnustuksen.  Impolan tekemiä elokuvia voi katsoa myös Tukiliiton Youtube-kanavalla osoitteessa:
http://www.youtube.com/user/Tukiliitto


(kuva JT)

 

Tukiliiton liittokokous 26.5.2012

Klikkaa ja katso
Liittokokouksen kuvia
Tukiliiton Picasa-sivulla.

   

 
Takaisin