Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

23.5.2012
Kela-palvelua videon välityksellä yhteispalveluun Keski-Suomessa ja Etelä-Pohjanmaalla
 

STT 22.5.2012 / tiedote, Kela

Yhteispalvelussa eri viranomaiset tarjoavat omia palvelujaan samassa paikassa. Tavallisesti yhteispalvelussa saa Kela-asioissa neuvontaa, tukea verkkopalvelujen käyttämiseen ja opastusta lomakkeiden täyttämiseen. Yhteispalveluun voi myös palauttaa hakemuksen liitteet. Monet asiat ratkeavatkin yhteispalvelun palveluneuvojan kanssa keskustellessa.

Nyt Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa kokeillaan, miten syvempää neuvontaa tarvitsevia asiakkaita voidaan palvella yhteispalvelussa videon välityksellä. Kokeilun aikana yhteispalvelun asiakas saa videon välityksellä saman palvelun kuin jos hän olisi mennyt Kelan toimistoon.

Etäpalvelupilotissa kokeillaan etäpalvelun soveltumista Kelan palvelukokonaisuuteen, kehitetään etäpalvelun palvelumallia ja lisätään yhteistyötä muiden viranomaisten kanssa.

- Me Kelassa haluamme jatkuvasti uudistaa palvelutapojamme, eikä Kelan vastausta tarvinnut montaa hetkeä odottaa, kun meitä kysyttiin mukaan tähän etäpalvelupilottiin, kertoo pääjohtaja Liisa Hyssälä.

Yhteispalvelu täydentää Kelan muita palvelukanavia. Kela on mukana 151 yhteispalvelussa eri puolilla Suomea. Yhteispalvelu on yksi tapa olla lähellä asiakasta.

- Yhteispalvelulla on merkitystä erityisesti siellä, missä etäisyydet ovat suuria. Toisaalta myös suurissa kasvukeskuksissa, kuten Oulussa, Espoossa ja Vantaalla, yhteispalvelu on tuonut asiakkaille uusia mahdollisuuksia hoitaa Kela-asioitaan myös toimistoajan ulkopuolella.

Yhteispalvelupisteet, joista saa Kelan etäpalvelua ovat

Keski-Suomessa:
Jyväskylä, Säynätsalo, Kannonkoski, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Multia, Petäjävesi, Saarijärvi, Pylkönmäki

Etelä-Pohjanmaalla:
Alajärvi, Lehtimäki, Kauhava, Alahärmä, Kurikka, Jurva, Soini, Teuva, Vimpeli, Ähtäri

 


Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=563
 
   

 
Takaisin