Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

7.5.2012
HS: Kotipalvelu takaisin lapsiperheille
 

Helsingin Sanomien pääkirjoitussivulla 7.5. 2012 kiinnitetään huomiota siihen, että kotiapu on käytännössä kokonaan suunnattu kotona asuville huonokuntoisille vanhuksille. Lapsiperheet saavat apua lastensuojelusta, jos sieltäkään:

"Kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten määrä on kahdenkymmenen viime vuoden aikana lähes kaksinkertaistunut. Parikymmentä vuotta sitten laskettiin noin 60 000 lapsiperheen saaneen kunnalta apua arjen pyörittämiseen silloin, kun voimat ehtyivät tilapäisesti sairauden tai uupumuksen iskiessä. Ammattitaitoisten kodinhoitajien apu kantoi perheen pahimman yli.

Kunnissa tiedetään lapsiperheiden ongelmista ja siitä, että perheiden auttamiseen tarvittaisiin lisää väkeä sekä sosiaalitoimistoihin että kotipalveluun. Ongelma on siinä, että henkilöstön palkkaaminen maksaa. Lisäksi osassa Suomea on vaikea löytää ammattitaitoisia sosiaalityöntekijöitä. Henkilöstömenoissa säästäminen on kuitenkin lyhytnäköistä. Yhden lapsen laitoshoito maksaa vuodessa suunnilleen kahden sosiaalityöntekijän palkan verran, mutta virkamiehet eivät kykene näyttämään päättäjille, mistä säästö syntyy."

Lue pääkirjoitus osoitteessa:
www.hs.fi/paakirjoitukset/Kotipalvelu+takaisin+lapsiperheille/a1305561471369

 


Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=549
 
   

 
Takaisin