Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

4.5.2012
Kriitikot kiittävät Kovasikajuttua rohkeudesta
 

JP Passin ja Jukka Kärkkäisen ohjaama dokumenttielokuva Kovasikajuttu avasi Suomen teattereissa 3 050 katsojalla.

Pertti Kurikan Nimipäivät -punkyhtyeestä kertova Kovasikajuttu sai teatteriensi-iltansa 4.5.2012. Elokuva nähtiin avausviikonloppuna yhteensä 45 kankaalla ympäri Suomen. Määrä on dokumenttielokuvien Suomen ennätys.

Elokuvan jatkoa auttaa mukavasti se, että Kovasikajuttu sai huhtikuun lopulla Suomen elokuvasäätiöltä markkinointitukea.

 

Tähtisade kriitikoilta

Helsingin Sanomat, Leena Virtanen:
Viisi tähteä
Vähän kunnioitusta!
”Kovasikajutustakin on ehtinyt tulla ilmiö, ennen ensi-iltaa. Sekä bändin että elokuvan maine kiirii ulkomaita myöten.”
http://www.hs.fi

 

Aamulehti, Antti Selkokari:
Neljä tähteä
Kovasikajuttu kertoo tosiasioita myös sinusta itsestäsi
”Eniten elokuva kertoo katsojastaan hänelle itselleen, koska Kovasikajuttua seuratessaan hän joutuu väistämättä kohtaamaan oman suhtautumisensa vammaisiin ja heidän näyttämiseensä koko valkokankaan leveydeltä.”
http://www.aamulehti.fi

 

Iltalehti:
Neljä tähteä
Nupit kaakkoon ja kunnioitusta
”Dokumentti kehitysvammaisten punk-bändistä on jo aiheena erinomainen: rohkea, kiinnostava ja mieltä avartava. Mutta kun lopputulos on lisäksi koskettava, sosiaalisesti merkittävä ja kerronnaltaan napakka, voidaan jo puhua dokumenttielokuvan helmestä.”
http://www.iltalehti.fi


V2.fi, Jari Tapani Peltonen
Neljä tähteä
The Avengers on nähty.
Koe nyt Suomen X-Men.

"Dokumentti Kovasikajuttu kertoo rokkareista, joilla on lieviä ongelmia pärjätä yhteiskunnassa. Bongaillessani teennäisiä yksilöitä heidän yleisöstään ja ympäriltään, pohdin että kenelläköhän ongelmia on enemmän, heillä jotka ovat virallisesti tavallisuuden ulkopuolella, vai hyväksyttyä käytöstä epätoivoisesti tavoittelevilla taviksilla."
http://www.v2.fi

 

Yle, Esko Rautakorpi:
Neljä tähteä
Kovasikajuttu on iloisen rento dokumentti
"Kovasikajuttu antaa kuvattavistaan lämpimän, inhimillisen kuvan. Toki he ovat kehitysvammaisia, mutta ennen kaikkea kanssaihmisiä, jotka odottavat tulevansa kohdelluiksi muiden tavoin. Tässä tavoitteessa tämä kaikkea ryppyotsaisuutta välttämään onnistuva, iloisen rento dokumentti myös mitä parhaimmin onnistuu."
http://yle.fi/uutiset

 

Episodi, Jani Svensk
Neljä tähteä
Kovasikajuttu
”Vaivihkaisen opettavaisuuden lisäksi Kovasikajuttu on hyvin hauska. Se on hauska, koska päähenkilöt ovat hauskoja ihmisiä. Se on myös hauska, koska päähenkilöt ovat hauskoissa tilanteissa. Ja se on hauska, koska päähenkilöt ovat kehitysvammaisia, joiden ilmaisuun harva on tottunut.”
http://www.episodi.fi


Fleim.fi, Tuija Pyhäranta

Tää on kovasikajuttu
Elokuva kertoo miehistä suoraan ja häpeilemättä, punk-asenteella. Jos elokuvaa kuitenkin haluaa jostain kritisoida, niin siitä, että yhtye uhkaa jäädä elokuvassa jäsentensä varjoon. Pertti Kurikan nimipäivien syntytarina on monelle tuttu, mutta olisi senkin voinut kerrata – erityisesti, kun Kovasikajuttu tai Punk Syndrome tavoittelee myös ulkomaan markkinoita.
http://www.fleim.fi/leffat/3676-kovasikajuttu

 

Cult24, Matti Tuomela
Viisi tähteä
Elokuva-arvio: Kovasikajuttu
Vammaishuollon kipupisteet tuodaan julki kerrankin itse asianomaisten toimesta. Tekstit eivät ehkä ole kovin painokelpoisia, mutta juuri siksi niistä – kuten koko elokuvastakin – välittyy puhdas ja tyhjentävä rehellisyys. Neljä kehitysvammaista keskisormet pystyssä rääkymässä itselleen parempaa kohtelua on vaikuttava näky.”
http://cult24.fi/elokuva-arvio-kovasikajuttu/

Skenet, Outi Heiskanen
Kovasikajuttu – Saa tuijottaa

"Kovasikajuttu on kevään elokuvatapaus. Kuvaus neljän kundin muodostaman bändin värikkäästä noususta suuren yleisön tietoisuuteen on kuvia kumartelematon ja rehellinen. Pertiltä, Karilta, Samilta ja Tonilta riittää punk-asennetta vaikka muille jakaa."
http://www.skenet.fi

Film-O-Holic, Aino Salminen
Vammaiset vastarinnassa
Neljä hymynaamaa

”Dokumentti ei mässäile tunteilla tai rajuudella, muttei myöskään tunne tabuja. Elokuvassa sivutaan esimerkiksi itsemurhaa ja vammaisen seksuaalisuutta. Vuodatetut kyyneleet eivät kuitenkaan käänny sosiaalipornoksi."
http://www.film-o-holic.com

 

Sylvi.fi, Manu Haapalainen
Vuoden odotetuin bändidokumentti saattaa olla vuoden paras kotimainen elokuva
Neljä ja puoli tähteä

”Pertti Kurikan nimipäivien kohdalla tunnutaan olevan hyvin lähellä rockin myyttistä maanläheisen ja todellisen aitouden lähdettä. Bändin äärikarismaattisissa miehissä nyt vain on herkkyyttä, voimaa, uljautta – ja sitä häpeämättömän esiintymishalun väkisinkin mukanaan tuomaa spinaltapia.”
http://sylvi.fi

 

Savon Sanomat, Kaisa Hiltunen
Kovasikajuttu - Lue palkitun suomalaisdokumentin arvio

”Rehellisyys on Kovasikajutun suuri ansio, mutta samalla se on erittäin viihdyttävä. Sitä katsoessa uskoo, että elokuvalla voi olla vaikutusvaltaa. Mikä parasta, se ei kerjää sääliä. Pikemminkin päinvastoin, näiden miesten tekemisiä seuratessa oma rohkeuden puute alkaa nolottaa.”
http://www.savonsanomat.fi/viihde/kovasikajuttu/1192070

 

 

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=545

PKN:n Toni Välitalo paukutti rumpuja keskiviikkona Tampereen Klubilla. Pilke goes Stay up Late -ilta oli loppuunmyyty. (Kuva JT)


Kolme neljäsosaa Pertti Kurikan Nimipäivistä veti setin ilman paitaa. (Kuva JT)

 

- Pikkasen meinasi tulla kiire Frankfurtissa,
kertoi Sami Helle hetki ennen keikkaa.
Hän kävi esittelemässä Kovasikajuttu-elokuvaa  Toronton Hot Docs -festivaaleilla viikonloppuna. (Kuva JT)

Kari Aalto, joka kuvassa tervehtii faneja, oli mukana Arto Nybergin haastatteluohjelmassa sunnuntaina.
- Mulle kerrottiin kysymykset etukäteen, mies paljasti suoran lähetyksen salaisuuksia. (Kuva JT)

 


   

 
Takaisin