Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

2.5.2012
Aktiivinen tuki -artikkelikokoelma on ilmestynyt
 

Aktiivinen tuki -artikkelikokoelma on ilmestynyt. Julkaisussa avataan aktiivisen tuen käsitettä ja nostetaan esille etenkin henkilökunnan roolia  kehitysvammaisten henkilöiden ihmisoikeuksien toteutumisessa ja päämiehisyyden vahvistamisessa. Kehitysvammainen henkilö nähdään oman elämänsä päämiehenä, joka tekee omaa elämäänsä koskevia päätöksiä ja vastaa niistä.

Aktiivinen tuki -julkaisun on koonnut Kehitysvammaisten Palvelusäätiö ja sen hinta on 15€.

Tilaus osoitteessa: www.kvps.fi/materiaalipankki/julkaisut.php

 

Aktiivinen tuki
NÄKYMIÄ TUKEA TARVITSEVAN HENKILÖN OSALLISUUTEEN
Miten saada selville jokaisen yksilön elämän tärkeimmät asiat ja tukea henkilöä omien unelmien ja elämäntyylin toteuttamisessa? Julkaisun tavoitteena on laajentaa keskustelua aktiivisesta tuesta ja toimia apuvälineenä työyhteisöille kun niissä pohditaan oman työn kehittämisen mahdollisuuksia.

Palvelujen ja tuen muotojen kehittämisessä tärkeää on ihmisoikeusnäkökulman vahvistuminen. Kehitysvammainen henkilö nähdään päämiehenä, joka tekee omaa elämäänsä koskevia päätöksiä. Tämä haastaa kaikki tukea tarjoavat tahot pohtimaan, miten he voivat edistää kehitysvammaisten henkilöiden omien toiveiden mukaista elämää. Tässä tärkeää on unelmien ja toivotun elämänsuunnan selvittäminen, mutta se ei riitä. Yksilöllinen elämä ja lähiyhteisön tasavertainen jäsenyys voivat toteutua aktiivisen tuen avulla. Aktiivinen tuki on toimintatapa, jolla yksilökeskeistä ajattelua ja suunnittelua viedään käytäntöön.

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=543
 
   

 
Takaisin