Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

30.4.2012
Kovasikajuttu palkittiin Sveitsissä
 

Kovasikajuttu voitti Visions du Réel -festivaaleilla tuomariston erikoispalkinnon. Tuomaristo katsoi, että suomalainen, kehitysvammaisten äijien punkbändistä kertova elokuva oli festivaalien innovatiivisin. (Spezial Prize for the Most Innovative Feature Film).

Palkinnon suuruus on 10 000 Sveitsin frangia eli noin 8 500 euroa. Kansainvälinen tuomaristo luonnehti elokuvaa seuraavasti: ”Lämpöä ja huumoria pursuava Kovasikajuttu on viihdyttävä ja haastava elämänilon ylistys. Se ei ole vain avomielinen kohtaaminen sellaisten ihmisten kanssa, jotka normaalisti sijoitetaan yhteiskunnan marginaaliin, vaan myös inspiroivan ja ankaran elokuvanteon taidonnäyte.”

Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeestä kertova Kovasikajuttu nappasi palkinnon heti kansainvälisessä ensi-illassaan. Nyonissa, Sveitsissä järjestettävä Visions du Réel on yksi maailman arvostetuimmista dokumenttielokuvafestivaaleista. Parhaillaan elokuvaa esitetään Hot Docs -festivaaleilla Torontossa.

Kotimaassa elokuvan teatteriensi-ilta on perjantaina 4.5.2012. Elokuva tullaan näkemään avausviikonloppuna yhteensä 45 kankaalla ympäri Suomen.


Lue lisää:
http://kovasikajuttu.fi

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=540

 
   

 
Takaisin