Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

18.4.2012
Kemijärvellä kansalaisraati vaikuttaa suoraan asiantuntijoihin ja päättäjiin
 

LÄHIDEMOKRATIAA KEMIJÄRVELÄISILLE
Setlementtiliiton Uusi paikallisuus -hanke järjestää toukokuussa Kemijärvellä kansalaisraadin. Kehitä Kemijärveä yhdessä päättäjien kanssa! Ilmoittautuminen raatiin alkaa nyt!

Kuinka Kemijärven kunta voi edistää kehitysvammaisten aikuisten mahdollisuutta täysivaltaiseen kuntalaisuuteen? Kemijärvellä Setlementti Tunturilassa järjestettävässä kansalaisraadissa kemijärveläiset pääsevät pohtimaan ja keskustelemaan aiheesta sekä tenttaamaan asiantuntijoita. Raadissa asiantuntijoina ovat muun muassa valtakunnan tasolta Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n johtava koordinaattori Ritva Still Oulusta ja paikallistasolta Kemijärven Sote-johtaja Auvo Kilpeläinen sekä vanhus- ja vammaistyönjohtaja Antero Myllykangas. Keskusteluiden pohjalta raatilaiset laativat yhteisen julkilausuman. Julkilausuma esitetään yleisölle ja päättäjille valtuustosalissa toukokuun aikana.

Kansalaisraati eroaa merkittävästi tavanomaisista kuntalaisten osallistumistavoista, joissa usein kuullaan yksipuolisesti yhden tai muutaman ihmisen mielipiteitä. Kansalaisraadissa kaikkien osallistujien mielipiteet ovat yhtä tärkeitä. Kansalaisraati on USA:ssa 1970-luvulla kehitetty demokratiamenetelmä. Kansalaisraati on uudenlainen keskustelevan kansalaisdemokratian muoto. Suomessa kansalaisraati-ajattelua on sovellettu Vaasan yliopiston tutkimushankkeissa.

Ilmoittautuminen Kemijärven kansalaisraatiin on alkanut. Mukaan kansalaisraatiin voi ilmoittautua kuka tahansa yli 16-vuotias kemijärveläinen. Kansalaisraati kootaan ilmoittautuneiden joukosta arpomalla siten, että raati edustaa mahdollisimman kattavasti erilaisia kemijärveläisiä. Raatiin valitaan yhteensä 24 henkilöä. Kemijärven raatiin voi ilmoittautua 12–24. huhtikuuta 2012 netissä, puhelimitse tai postitse. Kaikille ilmoittautuneille tiedotetaan henkilövalinnoista viikolla 18. Ilmoittautumislomake löytyy Uusi paikallisuus -hankkeen kotisivuilta www.uusipaikallisuus.fi


Raati järjestetään 14–16.toukokuuta Setlementti Tunturilan juhlasalissa.

Lisätietoja
Uusi paikallisuus -Kemijärven osahankkeen projektipäällikkö
Mikko Kellokumpu
045-134 89 58
Setlementti Tunturila, Särkeläntie 12–14, 98120 Kemijärvi
mikko.kellokumpu@setlementti.fi

www.uusipaikallisuus.fi

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=523
 
   

 
Takaisin