Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

17.4.2012
Kutsu taiteilijoille ja harrastajille: VAKU-tapahtuma syyskuussa Oulussa
 

Viides vammaisten valtakunnallinen kuvataidenäyttely järjestetään Oulun kaupunginkirjaston esteettömissä tiloissa 18.09. - 30.09. 2012. Wäinö Aaltosen Seura järjestää näyttelyn yhdessä Nuorten Ystävät ry:n kanssa.
Näyttelyn teemaksi on valittu Nuorten Ystävien 105-vuotisjuhlan teema ”Hyvinvointi ja kulttuuri”.  Teeman mukaisesti toivomme teosten kertovan esimerkiksi miten kuvataide lisää hyvinvointia.

Wäinö Aaltosen Seura yhteistyökumppaneineen kutsuu kaikki vammaiset taiteilijat ja taiteen harrastajat osallistumaan näyttelyyn.

VAKU - näyttelyiden sarja alkoi vuonna 2008 Turussa, jatkui Helsingissä ja Jyväskylässä ja palasi Euroopan kulttuuripääkaupunkivuotena 2011 Turkuun.  Vammaiset taiteilijat ovat lähettäneet jokaiseen näyttelyyn kiitettävästi töitään.  Yleisö ja media ovat osoittaneet vahvasti kiinnostusta näyttelyitä kohtaan.  Näyttelyt ovat olleet näyttävästi esillä niin lehdistössä kuin televisiossa ja näyttelyihin on tutustunut tuhansia vammaisten taiteen ystäviä.

Näyttelyn jury valitsee kolme vuoden 2012 vammaistaitelijaa Oulun näyttelyyn osallistuvien keskuudesta.  Ensimmäinen saa 1000 euroa ja kaksi muuta 500 euroa kumpikin.


VAKU 2012, TOIMINTAOHJEET:
Viides VAKU - näyttely pidetään Oulun kaupunginkirjaston tiloissa 18.09. - 30.09. 2012
osoitteessa Kaarlenväylä 3.  Näyttelyn teemana on ”Hyvinvointi ja kulttuuri” ja toivomme aiheen rohkeaa ja monipuolista käsittelyä.

Yksittäinen taiteilija voi lähettää näyttelyyn korkeintaan kolme taideteosta kooltaan enintään 45 cm x 60 cm.  Jos näyttelyyn tulee niin paljon töitä, etteivät kaikki lähetetyt työt mahdu esille, kuraattorit karsivat töiden määrää.  Teosten pitää olla perillä Oulussa ja Turussa viimeistään maanantaina 03.09. 2012

Toimitusosoitteet:
Turun Seudun Invalidit ry
 Asesepänkatu1,
20810 Turku

Nuorten Ystävät ry,
Torikatu 28,
90100 Oulu

Teosten takana tulee olla taiteilijan ja omistajan nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero sekä teoksen nimi ja käytetty tekniikka.  Koska näyttelyssä on mahdollisuus myydä töitä, pyydämme liittämään mukaan tilinnumeron myyntituloa varten.  Järjestäjä ei peri provisiota, joten tuotot saa lyhentämättöminä taiteilija.  Myynti on vapaaehtoista!

Jokaisen työn yhteyteen pitää lisätä myös erillinen tiedote, missä on mainittu kenelle teos palautetaan, palautusosoite sekä mahdollinen sähköpostiosoite.  Mainitkaa myös teoksen nimi ja käytetty tekniikka sekä työn arvo vakuuttamisen vuoksi, vaikka et haluaisikaan myydä.

Vakuuttaminen on jokaisen omistajan tai tekijän omalla vastuulla.  Posti vakuuttaa teokset palautuksen ajaksi postissa. Ilmoita teosten arvo tätä varten.  Taideteokset palautetaan näyttelyn jälkeen annettuun osoitteeseen postiennakolla.

Osallistumismaksu on 10 euroa taiteilijaa kohti.  Sen voi maksaa Wäinö Aaltosen Seuran tilille
FI5457116120127424 ennakkoon tai liittää teosten yhteyteen.

Tulemme järjestämään myös aiheeseen liittyvän seminaarin, josta tiedotamme myöhemmin.  Seminaari järjestetään avajaisten yhteydessä.

Innostusta jokaiselle taiteen tekemiseen! Nähdään Oulussa!

Hilkka Huotari antaa lisätietoja näyttelyyn liittyen:
0500 936 767 tai hilkka.huotari(at)pp2.ine.fi

 

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=522
 
   

 
Takaisin