Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

5.4.2012
Haluatko auttaa Ruisrock-festivaalia kehittämään saavutettavuutta?
 

Turussa järjestettävä Ruisrock-festivaali aloitti alkuvuodesta saavutettavuusprojektin, jonka tavoitteena on entisestään kehittää festivaalin saavutettavuutta. Festivaalien saavutettavuus tarkoittaa sitä, että tapahtuman suunnittelussa huomioidaan festivaalikävijöiden erityistarpeita, jotka voivat liittyä esimerkiksi alueelle saapumiseen, alueella liikkumiseen, ruoka- ja juomapalveluihin tai tapahtuman viestintään.

Nyt Ruisrock kaipaa apua festivaalin vanhoilta kävijöiltä sekä muilta saavutettavuuden asiantuntijoilta. Jos saavutettavuus on sinulle tuttu juttu, niin klikkaa tästä Ruisrockin saavutettavuuskyselyyn ja kerro omat kokemuksesi festivaalilta tai anna yleisiä neuvoja miten festivaali pystyy kehittämään saavutettavuutta. Kyselyyn vastaaminen vie korkeintaan kymmenen minuuttia. Kysely on avoinna 22.4. saakka. Kiitämme kaikkia vastaajia avusta Ruisrockin saavutettavuusprojektissa!

Ruisrockin järjestelyissä on jo aiempinakin vuosina pidetty tärkeänä lähtökohtana sitä, että jokaisella on mahdollisuus osallistua. Fyysistä saavutettavuutta on huomioitu muun muassa lavojen yhteyteen rakennetuilla pyörätuolikorokkeilla, invataksien omilla pysähtymispaikoilla ja omalla sisäänkäynnillä pyörätuolia käyttäville. Nyt saavutettavuuteen halutaan panostaa entisestään jo ennen festivaalia, kun Ruisrock tekee kartoituksen ja suunnitelman saavutettavuuden parantamiseksi. Yhteistyökumppanina ja asiantuntijana projektissa on Turun Kynnys ry, ja tuloksia hyödynnetään kesän festivaalilla heinäkuun alussa. Tavoitteena on myös kerätä tietoa ja tarjota hyvät käytännöt muiden suomalaisten tapahtumajärjestäjien käyttöön.

”Saavutettavuuden lähtökohtana on fyysinen, henkinen, kielellinen ja taloudellinen tasa-arvo. Vammaisten ihmisoikeusjärjestö Kynnys ry on tyytyväinen, että nämä Turun kulttuuripääkaupunkivuotenakin esille nousseet teemat ovat otettu perinteisessä Ruisrockissakin entistä voimakkaammin esille. Tämä on tärkeää yhdenvertaisuuden edistämistä”, kommentoi Turun Kynnys ry:n aluesihteeri Olli Nordberg.

RAY tekee viestintäyhteistyötä Ruisrockin saavutettavuusprojektin kanssa. Projekti on hyvä esimerkki siitä, miten erilaisten kävijäryhmien tarpeet voidaan ottaa huomioon jo tapahtumien suunnitteluvaiheessa. Viestintäyhteistyön avulla muistutetaan yleisöä siitä, että yhteiset kokemukset ja osallistumisen mahdollisuudet kuuluvat kaikille.

Päivitämme Ruisrockin saavutettavuus-projektin etenemistä verkkosivuillamme osoitteessa
www.ruisrock.fi/fi/saavutettavuus
Seuraa sieltä, miten projektimme etenee.

 

 

Yhteistyöterveisin
Sini Kaartinen
Tuotantoassistentti
Vantaan Festivaalit Oy
Ruisrock

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=513

 
   

 
Takaisin