Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

3.4.2012
Esteettömyys kuuluu tavalliseen arkeen
 

Esteettömyys tarkoittaa sitä, että myös kehitysvammainen ihminen saa samoja palveluita, välineitä, tietoa sekä mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa kuin muutkin ihmiset. Kaikkien tulisi yhtäläisesti pystyä tarttumaan työntekoon, harrastuksiin, kulttuuriin ja opiskeluun ilman, että ympäristön rakenteet tai asenteet sen ehkäisevät.

Esteettömyys rakennetussa ympäristössä edistää kaikkien toimimista sisällä ja ulkona. Se kuuluu ihan tavalliseen arkeen. Kauppojen sähkökäyttöiset ovet, kirjastojen kulkuluiskat, selkeät opastekyltit ja monet muut ratkaisut helpottavat kaikenlaisten ja kaikenikäisten asiointia.

Saavutettavuus on esteettömyyttä. Saavutettavuus-käsitettä käytetään, kun puhutaan palveluista ja tuotteista. Sen avulla määritellään, miten toimintojen tai tuotteiden suunnittelijat, rahoittajat ja toteuttajat osaavat ottaa huomioon erilaisten käyttäjien tarpeet.

Tukiliiton sivuille on koottu linkkilista esteettömyydestä ja saavutettavuudesta. Sivulla on mukana myös linkki  Helsinki kaikille -sivujen erinomainen kuvapankkiin, josta löytyy erilaisia esteettömästä ja saavutettavasta opastuksesta kertovia kuvasymboleja.

Linkkejä esteettömyydestä
http://www.kvtl.fi/fi/esteettomyys/linkkeja-esteettomyydesta/Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=508

 

Isotekstisyyden symboli.

Opastavia kuvasymboleja on esillä Helsinki kaikilla -sivujen kuvasymbolipankissa.

 

 

   

 
Takaisin