Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

3.3.2011
"Työ on parasta sosiaaliturvaa – kun sillä tulee toimeen"
 

Kuka kuuntelee köyhää? -verkoston ehdotukset hallitusohjelmaan

Kuka kuuntelee köyhää? -verkoston ehdotukset hallitusohjelmaan luovutettiin peruspalveluministeri Paula Risikolle 3.3.2011 klo 8.00 sosiaali- ja terveysministeriössä.

Kuka kuuntelee köyhää? -verkosto on köyhyyttä kokeneiden, diakonia- ja sosiaalityön ja muiden asiantuntijoiden puolueeton ja sitoutumaton ryhmä, joka herättää keskustelua köyhyydestä ja yhteiskunnallisesta vastuusta.

Syksyn 2009 ja vuoden 2010 aikana köyhyydestä keskusteltiin yhteensä 14 tilaisuudessa Helsingissä, Porissa, Mikkelissä, Kemissä, Rovaniemellä, Turussa ja Haapajärvellä. Ehdotukset seuraaviin hallitusneuvotteluihin ovat syntyneet näissä keskustelutilaisuuksissa. Ehdotuksia on esitetty ja työstetty myös verkoston verkkosivujen keskustelupalstalla.

Verkoston ehdotukset hallitusohjelmaan muodostavat kolme kokonaisuutta:

1) Työ on parasta sosiaaliturvaa – kun sillä tulee toimeen.

2) Reilussa yhteiskunnassa heikoimmista pidetään aina huolta.

3) Ihmisillä on erilaiset kyvyt  ottaa vastuu elämästään.

Ehdotukset luovuttanut Kuka kuuntelee köyhää? (3K) -verkoston edustaja Reijo Sivén pitää tärkeänä, että sosiaaliturvan hakemismenettelyjä yksinkertaistetaan. Nykyinen tilanne ei täytä tältä osin asiakaslähtöisyyden periaatteita.

”Kaikkein heikoimmassa asemassa olevien tilanteista on viime aikoina keskusteltu näkyvästi julkisuudessa. On tärkeää, että päätöksenteossa huomioidaan päätösten vaikutukset heihin. On tärkeää, että myös köyhyyttä kokeneiden ehdotukset ovat mukana hallitusohjelman valmistelussa Kuka kuuntelee köyhää? -verkoston avulla ja tulevat muun muassa Kuka kuuntelee köyhää -verkoston avulla mukaan hallitusohjelman valmisteluun", peruspalvelministeri Paula Risikko painotti vastaanottaessaan toimenpide-ehdotukset.

Kuka kuuntelee köyhää? verkoston verkkosivut.


 
Takaisin