Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

20.3.2012
OKM: Ryhmäkokojen pienentämiseen 50,1 miljoonaa
 

Opetusministeri Jukka Gustafsson on jakanut yli 50 miljoonaa euroa ns. korvamerkittyä valtionavustusta perusopetuksen opetusryhmien pienentämiseen yhteensä 245 opetuksen järjestäjälle.

- Ryhmäkoot on tärkeä pitää kohtuullisina myös taloudellisesti tiukkoina aikoina, sillä opettajalla on oltava riittävästi aikaa oppilaalle ja mahdollisuus huomioida hänen yksilölliset tarpeensa, Gustafsson muistuttaa.

Opetuksen järjestäjä voi käyttää valtionavustusta opettajien palkkakustannuksiin, resurssiopettajien lisäämiseen eli opettajien samanaikaisopetuksen järjestämiseen luokassa, jakotunteihin tai ryhmien jakamiseen pysyvästi.

Hakemusten mukaan rahoitusta tullaan käyttämään eniten resurssiopettajien palkkaukseen. Kahden opettajan samanaikaisella luokassa ololla on mahdollista tukea oppilaiden oppimista mutta myös opettajien yhteistyötä.

Rahoitus tulee palauttaa opetus- ja kulttuuriministeriöön, mikäli ryhmäkokoja on päätetty kasvattaa lukuvuonna 2012-2013 edelliseen vuoteen verrattuna.

Valtionavustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että ylläpitäjällä on suunnitelma perusopetusryhmien pienentämiseksi. Rahoitus on käytettävissä vuosina 2012-2013. Opetuksen järjestäjät raportoivat rahan käytöstä keväällä tammikuussa 2014.

Luettelo avustuksen saajista (pdf)

Lisätietoja:
- Koulutuspolitiikan osaston päällikkö, hallitusneuvos Eeva-Riitta Pirhonen, puh. 09 160 77268
- opetusneuvos Merja Lehtonen, puh. 09 160 77355

Lähde: Opetus- ja kulttuuriministeriö, tiedote 16.3.2012,
www.minedu.fi/OPM/Tiedotteet/2012/03/ryhmakoot.html

 


Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=483
 
   

 
Takaisin