Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

19.3.2012
Selvityshenkilö ratkomaan palveluasumisen ongelmia
 

Tiedote, Ympäristöministeriö
16.3.2012

Ministeri Kiuru asettaa selvityshenkilön ratkomaan palveluasumisen ongelmia

Asuntoministeri Krista Kiuru asettaa lähipäivinä asiantuntija, OTK Saila Eskolan selvityshenkilöksi arvioimaan epäkohtia, joita on ilmennyt erityisryhmien asumisen tukemisessa ja palveluasumisen järjestämisessä. Selvityksen keskiössä ovat palvelutalojen rakentamiseen myönnetyt valtion tuet ja se, miten hoivapalveluiden hankinta palvelutaloihin käytännössä tapahtuu.

Asuntoministeri Krista Kiuru pitää erittäin tärkeänä, että asiassa ilmenneet ongelmat selvitetään perinpohjaisesti ja nopealla aikataululla. "Meidän on varmistettava, että yksikään palveluntuottaja tai muu toteuttamisketjussa mukana oleva taho ei voi hyötyä tavalla, joka ei ole järjestelmän tai yhteiskunnan tuen tarkoituksen mukaista", ministeri Kiuru painottaa.

Selvityshenkilön tehtävänä on käydä läpi Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) myöntämän erityisryhmien asumisen investointirahoituksen myöntämiskäytäntöjä sekä kuntien palveluasumishankintoja. Näitä arvioidaan erityisesti julkisten hankintojen, kilpailuneutraliteetin, asukkaiden asumisturvan ja palvelutalojen pitkäaikaisen käytön näkökulmista.

"Lähtökohtana täytyy olla, että ARAn tuki ei pääse edes välillisesti hyödyttämään jotain tiettyä yritystä, kun kunta kilpailuttaa palveluntuottajan palvelutaloon. Ei ole myöskään hyväksyttävää, että palvelutalon asukkaat joutuisivat muuttamaan aina palveluntuottajan vaihtuessa", ministeri Kiuru korostaa.

Työ- ja elinkeinoministeriö avustaa selvitystyössä. Selvitystyön tulee valmistua 31.5.2012 mennessä.

 

Lisätietoja:
Ministeri Kiurun erityisavustaja Kalervo Haverinen,
etunimi.sukunimi@lvm.fi,
050 331 6914

 

Lähde: Valtioneuvosto, tiedote 16.3.2012
http://valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/

 

 

Aiheesta muualla:
Blogi,
arkipäivän kokemusta kilpailutetun asumispalveluyksikön arjesta:
http://suorakulmaaja.blogspot.com/2012/03/palvelukodin-paivakirja-osa-1.html

 

 

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=482
 
   

 
Takaisin