Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

15.3.2012
Pieni ele -keräys tuotti 2,3 miljoonaa
 

TIEDOTE 14.3.2012
Pieni ele -keräystoimikunta

Useissa kunnissa tehtiin ennätystulos

Pieni ele -keräys tuotti 2,3 miljoonaa

Kotimaisen vammais- ja terveystyön hyväksi tehtävä Pieni ele -keräys sai lahjoituksia 2,3 miljoonaa euroa. Pieni ele -keräys järjestettiin presidentinvaalin yhteydessä äänestyspaikoilla ympäri Suomen.
Keräyksen kulut olivat tänä vuonna vain seitsemän prosenttia, kiitos vapaaehtois- ja talkootyön.

Pieni ele on 18 vammais- ja terveysjärjestön yhteinen keräys, jolla kerätään rahaa kotimaiselle vammais- ja terveystyölle. Lahjoitusten avulla helpotetaan kotimaan vammaisten ja pitkäaikaissairaiden arkipäivää.

Lahjoitusvaroilla järjestetään muun muassa vertaistukea sairaille ja vammautuneille, annetaan neuvontaa ja hankitaan apuvälineitä. Puolet tuotosta jää sen kunnan vammais- ja terveysyhdistysten toimintaan, jossa lahjoitus on tehty.

”Useissa kunnissa tehtiin ennätyskeräystulos. Parhaimmillaan lahjoituksia tuli joissain kunnissa jopa kaksi kertaa enemmän kuin vastaavassa keräyksessä edellisessä presidentinvaalissa. Esimerkiksi Forssassa, Kittilässä, Kolarissa, Uudessakaarlepyyssä ja Vaasassa lahjoituksia tuli kymmeniä prosentteja enemmän”, kertoo keräyksen projektipäällikkö Erika Mäntylä.

Edelleenkin suosituin keräystapa on perinteinen äänestyspaikolla tapahtuva lipaskeräys. Keräyksessä oli mukana yli 13 000 vapaaehtoista ympäri Suomen.

”Lämmin kiitos kaikille lahjoittajille sekä keräyksessä mukana olleille vapaaehtoisille. Keräyksen tuotolla on suuri merkitys järjestöjen tärkeälle työlle paikallisella ja valtakunnallisella tasolla”, painottaa Erika Mäntylä.

Seuraavan kerran Pieni ele -keräys järjestetään kunnallisvaalien yhteydessä lokakuussa 2012.

Vie Pientä elettä eteenpäin www.facebook.com/pieniele
Auttaminen alkaa läheltä.

Erika Mäntylä
projektipäällikkö
Pieni ele -keräystoimikunta
0400 887 114
erika.mantyla@pieniele.fi
www.pieniele.fi

 


Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=476
 
   

 
Takaisin