Takaisin etusivulle » A- A A+ Sivukartta

Ajankohtaista

29.2.2012
Kovasikajuttu Tampereen elokuvajuhlilla
 

Tampere Film Festival:n Kotimaisessa kilpailussa nähdään 8.3. Kovasikajuttu, jonka pääosassa on Pertti Kurikan nimipäivät -punkbändi.

"Kovasikajuttu on elokuva kehitysvammaisten miesten perustamasta punkbändistä. Se on tarina bändin suosiosta ja noususta suuren yleisön tietoisuuteen. Tarina bändin jäsenistä ja heidän välisestään vihasta ja rakkaudesta, riidoista, itkusta ja naurusta. Kapinasta valtavirtaa vastaan. Sitähän punk joskus oli. Että sopeutumattomat huutavat keuhkonsa pihalle ja kertovat omista, oikeista ongelmistaan. Kuten nyt taas. Siksi tämä on maailman viimeinen punkbändi. Ja se on kovasikajuttu."
(Suomen Elokuvasäätiö, www.ses.fi/fi/elokuva.asp?id=1169)

Käsikirjoitus: Jukka Kärkkäinen, J-P Passi

Ohjaus: Jukka Kärkkäinen, J-P Passi

Kuvaus: J-P Passi

Ääni: Antti Haikonen

Musiikki: Pertti Kurikan nimipäivät

Tuottaja: Sami Jahnukainen

Tuotantoyhtiö: Mouka Filmi Oy

 

Kovasikajuttu -elokuvan ensi-illan jatkobileet Tavastialla 29.2.2012 klo 21:30 - 01! Bileet ovat jatkoa elokuvan kutsuvieras-ensi-illalle. Bileistä vastaavat elokuvan tähdet, maailman viimeinen punk-bändi Pertti Kurikan Nimipäivät. Illan kruunaa jo 1970-luvulta lähtien yhdessä suomalaisia viihdyttäneet M.A. Numminen & Pedro Hietanen. Levyjä pyörittämässä ja juontamassa ovat Radio Helsingin DJ Njassa & Anna Laine.

 

Tampereen elokuvajuhlat on Pohjoismaiden vanhin lyhytelokuvafestivaali. Sen keskeisenä tehtävänä on 1970-luvulta lähtien ollut kansainvälisen ja kotimaisen lyhytelokuvakilpailun järjestäminen sekä toimiminen elokuva-alan ammattilaisten ja harrastajien kansainvälisenä kohtaamispaikkana. Festivaali on perustamisestaan alkaen ollut kansainvälisesti arvostettu tapahtuma, ja se on saavuttanut vakiintuneen aseman myös Suomessa. Tänä vuonna festivaalit järjestetään 7. - 11.3.

 

Tämän ajankohtaista-uutisen osoite on
http://www.kvtl.fi/fi/ajankohtaista/lisaa-ajankohtaisia/?nid=451
 
   

 
Takaisin